• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.09.2015, 00:00
21 EYLÜL 1975


DÜNYA
Silah sanayi MSP yüzünden gecikiyor


Türkiye'nin tespit edilen yeni savunma stratejisi için gerekli silahların yapılması konusunda girişilen gayretler hükümetin Milli Selamet Partisi kanadı tarafından henüz bilinmeyen sebeplerden dolayı engelleniyor.


İZMİR
Boğayı sarhoş ettiler

İsrail pavyonu yetkilileri tarafından İzmir Belediyesine armağan edilen boğayı teslim alan Başkan Alyanak, "Çok sevimli yaratıktan çok şeyler bekliyorum. Yılda 1500 birleşme yapıp yüksek verimli İneklerin elde edilmesini sağlayacak" dedi.


SPOR
Günün spor olayları


7-0'lık Lizbon bozgunun mükafatı! Fenerbahçe'den 9 futbolcu A ve ümit milli oldu. Göztepe ve Altay takımları Alsancak'ta hesaplaşıyor. Didi'nin istifası kabul edildi. Cemal Kamacı'nın rakibinin maç erteleme isteği kabul edilmedi.


256 yıl önce İzmir ve çevresi

Türkiye'de yangınlar gerçekten de korkunçtur. Sokakların dar olması, depremlerin sıklığı nedeniyle evlerin hafif bir yapı malzemesi olan ahşaptan yapılması, Türkçede "taban" denen zeminde, koridor ve galerilerde süsleme amacıyla ağacın tercih edilmesi ve ağacın çeşitli yağlı boyalarla kaplanması nedeniyle, özellikle yaz aylarında çıkan yangınlarda bu evler saman yığını gibi yanıp kül olur. Türklerin yangın söndürmede uyguladıkları tek yöntem, yangının çıktığı yerin çevresindeki birçok evi yıkmaktır. İzmir'de eski çağdan kalma anıtlara rastlanmaz, çünkü tümü savaşlar, yangınlar ve depremler yüzünden yok olmuştur. İzmir'in havası oldukça güzel ve sağlıklıdır. Kış aylarında sadece yağmur yağar. Ama yağmurdan sonra kuzey rüzgı eserse hava hissedilir derecede soğur ve bu soğuk, kısa süre önce terleyip vücudunun gözenekleri açılan insanın kemiklerine, iliklerine kadar işler.


21 EYLÜL 1955


DÜNYA
Başvekilimizin F.Dulles'a cevabı


Menderes; Türk - Yunan dostluğunun haleldar olmaması için memleketimizin sarf ettiği gayretler ve aldığı tedbirler ile uhdesine düşeni yerine getirmeğe çalıştığını belirtti. Yeni 2 şeker fabrikası faaliyete geçiyor.


İZMİR
Üniversite hazırlığı


Şehrimizde kurulmuş olan Ege Üniversitesi etrafındaki hazırlıklar devam etmektedir. Diğer taraftan Bornova Ziraat mektebinden devren alınan ve Ege Üniversitesi olarak işletilecek binada tadilat hala yapılmamıştır.


SPOR
Günün spor olayları

Profesyonel futbol ücretleri!.. İngiltere'de bu mesele ve dedikodusu gittikçe alevleniyor. Avrupa takımlarına karşı yenilenmelerinin sebebi bu imiş. Tenis şampiyonasında Beliğ Beler ve Ziya Örenli çiftlerde birinci oldular.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI