DÜNYA
Toplantı, gösteri ve yürüyüş serbest
Anayasa Mahkemesinin Toplantı, Gösteri ve Yürüyüş Kanununun iptaline ilişkin kararı 17 Aralık Salı günü yürürlüğe girecek ve iptal edilen kanun yerine TBMM tarafından yenisi çıkarılmadığı için yürüyüş serbest hale gelecek.
ŞEHİR
İzmir böyle yağmur görmedi
Yirmi yıldır benzeri görülmemiş şiddette yağış, İzmir'de dün can ve mal kaybına yol açtı. Gültepe'de bir çocuk yağmur nedeniyle çöken bir kuyuya düşerek boğuldu. Ayrıca şehrin çeşitli semtlerinde binlerce ev sular altında kaldı.
SPOR
Zirvede deprem !
Senenin en önemli debisinde Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti. Dünkü maçın sonucu Galatasaray'a yaradı. … Göztepe yine sevinemedi: Göztepe, Adana demirspor'la 1-1 berabere kaldı…. Altay, Bursa'da sözünü tuttu:1-1.
1726 Yılında İzmir
Smyrna'nın bir diğer ilgi çekici güzelliği ise, Aziz Johannes Evangelist'in "Patmos Adası'ndan" yazdığı gizemli mektuplardan belirttiği gibi Asya'daki yedi Ana Kiliseden birinin burada bulunmasıdır. "Asya'daki bu yedi kilise" ve Aziz Evangelist Johannes'in onlara yolladığı mektuplar hakkında yazılacak bazı şeyler var. Kutsal yazılara göre ilk mektup, Yunanlılar tarafından "Figera " (Pygela yada Phygela. Kuşadası yakınlarında bugün Kuştur Tatil köyünün yakınındaki bölge) olarak adlandırılan "Epheso" kilisesine yazılmıştır.Oradaki melek veya piskoposlara, Lyranus'a göre Aziz Timotheus'a yazılmıştır. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta, Aziz Johannes zamanından tüm piskoposlara meleksi bir mevki ve tanrısal soyluluk verilmesi nedeniyle onlardan melek olarak söz etmiş olmasıdır. Bu ilk mektubunda Epheso Piskoposu'ndan ilk sevgiyi oraya ekmesini istemekte ve onan yaşamın gururunun bahşedileceği sözünü vermektedir. Ephoso şehri hakkında daha fazla bilgi vereceğim.
16 ARALIK 1955
DÜNYA
Yunanistan'ın kuru gürültüsü
B.M. Genel Kurulu siyasi komisyonu Kıbrıs'a dair yapılan müzakerelerle devam etmemeğe karar verdi. Suriye ile beraber Irak ve Endonezya devletlerinin de Türk tezine karşı cephe almaları böylelikle neticesiz kaldı.
ŞEHİR
Ahırların şehir dışına nakli…
Hayvan ahırları ve hanlar şehirde bilhassa Gaziler caddesinde, Tepecik, Kahramanlar ve Soğukkuyu'da toplanmış bulunmaktadır. Tepecik ve Kahramanlardaki ahırların Altındağ'a, Soğukkuyu'daki ahırların ise Çiğli'ye taşınmasına karar verildi.
SPOR
İstanbul Profesyonel lig maçları
Dün oynanan karşılaşmada Vefa - Beykoz dün yenişemedi:1-1. Beykoz ilk golü atıp, hakim oynadığı bu durumu muhafaza etmesini beceremedi. … Beşiktaşlı futbolcu atığı golden sonra "rüyamda görsem inanamazdım" dedi.
