DÜNYA
Batı Sahra'da iç savaş tehlikesi arttı
İspanya'nın önceki gün batı Sahra'nın yönetimini tümüyle Fas ve Moritanya'ya bırakarak bölgeden çekilmesi üzerine ülkede yakında kanlı bir iç savaşın patlak vereceği yolunda endişeleri duyulmaya başlandı. Batı sahra kurtuluş örgütü Polisario, Cezayir'in desteğiyle ülkenin yönetimi Fas ve Moritanya'ya bırakıldığı takdirde şiddetli bir gerilla savaşı açacağı tehdidinde bulunmuştur.
ŞEHİR
İzmir polis okulunda bu dönem bayan polis adayı yok
Gürçeşme'deki polis okulu bu yıl kurulduğundan beri ilk kez, bayan polis adaysız öğretime başlayacak. Bazı ilgililerin "Bayan polis istemiyorum" şeklindeki isteğine uyarak, imtihanları kazandıkları halde tayinleri yapılamayan 30 bayan, bu nedenle okula çağırılmadı. 1 Mart günü 150 öğrencisi ile "ilköğrenim kursuna" başlayacak olan okul, yine bu yıl son defa altı aylık sürede öğrenim yapacak.
SPOR
Fuji penaltıda rekora gidiyor
Göztepe'nin penaltıcısı Fuji Mehmet, penaltıdan gol yapma konusunda bir Türkiye rekoruna doğru ilerliyor. 14 Ekim 1972 günü İstanbul'da oynanan Galatasaray Göztepe maçındaki penaltı golüyle, Göztepe'nin penaltıcı görevine başlayan Mehmet Türken, o günden bu yana kullandığı 16 penaltının 14'ünü gole çevirdi. Böylelikle, belki de şimdiden rekortmen oldu.
