• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.02.2017, 00:00

26 ŞUBAT 1977

DÜNYA

Darbeye kalkışan devlet başkanı öldürüldü

Ordu içindeki gruplaşmalar, Etiyopya'yı yöneten askeri cuntaya da yansıyor ve saray darbeleri birbirini izliyor. Bu darbelerden sonuncusuna önceki gün tanık olundu ve cuntanın bir numaralı lideri, Devlet Başkanı General Teferi Bente ile altı yetkili darbe girişiminde bulundukları gerekçesiyle öldürüldü. Önceki günkü darbe de ordu içindeki Albay Mariam yanlılarıyla ona karşı olanlar arasında patlak verdi ve ordu karargahının önünde kanlı çatışmalar meydana geldi.

İZMİR

"9 Eylül" körfez vapuru sefere kondu

Alaybey tersanesinde yapımı gerçekleştirilen 9 Eylül körfez vapuru dün Pasaport iskelesinde düzenlenen törenle sefere kondu. Törende kurdeleyi Ulaştırma Bakanı Nahit Menteşe'nin eşi Bayan Menteşe kesti. Verilen bilgiye göre 28 milyon liraya mal olan 9 Eylül körfez vapuru 1100 yolcu kapasiteli. Saatteki hızı ise 14 mil. Kaloriferi ve maroken koltuklarıyla körfezin en lüks vapuru olan 9 Eylül'de yolcular seyahat ederken müzik de dinleyebilecek.

SPOR

Beşiktaşlılar ölümden döndü

Beşiktaş Futbol Takımının yeni kadrosu dün, trafik kazasında toptan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Keskin bir viraja son sürat giren Kemal Eşeli yönetimindeki kamyon, Konya'ya gitmekte olan Beşiktaşlıları taşıyan otobüse bindirdi. Kazada en ağır yarayı kaburga kemikleri kırılan sağbek Mustafa aldı. Bu futbolcu, alnından yaralanan Kemal ve şakağından yaralanan Zekeriya ile birlikte derhal İstanbul Çapa Hastanesi'ne gönderildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA