MALZEMELER
500 gram orta yağlı kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1/4 su bardağı ufalanmış bayat ekmek kırıntısı
1/4 demet maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı toz defne yaprağı
YAPILIŞI: Köfte harcında kullanmak üzere; kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kuru soğan, yumurta, ekmek kırıntısı, ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar eşliğinde yoğurmaya başlayın. Kıvam alıp özleşen köfte harcından arzu ettiğiniz büyüklükte parçalar kopartın. Orta kısımlarına rendelenmiş kaşar peyniri alıp avuç içinizde yuvarlayarak kapatın. Üzerlerine hafifçe bastırıp düzleştirin.Önceden kızdırılmış döküm tavada ters yüz ederek renk alana kadar kızartın. Bekletmeden sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
SİZİN TARİFLERİNİZ...
KAYSERİ YAĞLAMASI (Sibel Demircioğlu)
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1.5 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un Kıymalı Harcı İçin:
400 gram kıyma
3 adet orta boy soğan
3 adet domates
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydonoz
Tuz
Sıvıyağ
1 su bardağı su
YAPILIŞI: Yoğurma kabın içerisine süt, su ve sıvıyağı koyun ve maya ekleyin, karıştırın. Mayalı karışıma azar azar un ilave edin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hazır olan hamurun üzerini örtün ılık yerde mayalanması için 20- 25 dakika bekletin. Hamur mayalanırken bir tavanın içine bolca yağ koyun. Kıymayı kavurun. Soğanı ince ince doğrayın kıymaya ekleyin.
Biberleri de doğrayıp ekledikten sonra bir kaç dakika kavurun. Salça, su ve tuzu ekledikten sonra kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan içerisine ince kıyılmış maydonoz ekleyin ve ocaktan alın. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Merdane yardımıyla pişirilecek olan tava büyüklüğünde açın. Açılan yufkalar ısınmış yağsız tavada arkalı önlü olarak pişirin. Yufkalar piştikten sonra servis tabağına bir yufka alın. Üzerine kıymalı harcından bolca sürün ve tekrar yufka koyun. Üzerine kıymalı harç sürün. Bu şekilde yufka ile kıymalar üst üste dizilmiş olur. Üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
YEMEK TARİFLERİNİZİ YAYINLAYALIM...
benimtarifim@yeniasir.com.tr
