• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Kadayıflı muzlu kek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.04.2017, 00:00

MALZEMELER

Kek harcı için:

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya Muzlu puding için:
500 ml. süt
2 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1,5 adet muz(ezilmiş)
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzerini süslemek için:

200 gram kadayıf

YAPILIŞI: Kekin hazırlanışı: Fırını 170 dereceye ısıtın. Yumurta ve şekeri çırpın.
Kabaran yumurta ve şekere diğer malzemeleri yavaş yavaş ilave edin. Tüm malzemeyi ekledikten sonra karıştırmaya spatulayla devam edin. Küçük boy kare borcamı yağlayıp, unlayın. Hazırladığınız kek harcını yağlayıp unladığınız kalıba dökün. 15-20 dakika kürdan yardımıyla kontrol ederek kekinizi pişirin. Pişen kekinizi soğumaya bırakın.
Muzlu pudingin hazırlanışı: Süt, şeker, mısır nişastası ve pirinç ununu ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpma teliyle çırpın. Tereyağını ilave edin ve çırparak eritin. Bu sırada ezilmiş muzu da ilave edin ve soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine tahta kaşıkla delikler açın. Hazırladığınız muzlu pudingi deliklere dolacak şekilde tüm kekin üzerini kaplayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Kızarmış kadayıfla tüm pudingin üzerini kaplayın ve muz dilimleriyle servis edin.


SİZİN TARİFLERİNİZ...


AY BÖREĞİ (Sibel Demircioğlu)

Malzemeler

2 su bardağı ılık su
2 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
Tuz
Alabildiği kadar un İç harcı için:
4 adet patates
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin:

2 adet yumurtanın sarısı

YAPILIŞI: Bir kabın içerisine ılık su, sıvıyağ, mayayı ve tuzu ilave edin.
Kulak memesi kıvamına gelesiye kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 1 saat bekletin. Hamuru yemek tabağı büyüklüğünde açın, dörde bölün. Geniş tarafına iç harcını koyun ve sarın.
Hamurlara ay şekli verip fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurtanın sarısını sürerek fırına verin.
Fırında kızarana kadar bekletin. Fırından çıkarın servis hazır. Afiyet olsun.


YEMEK TARİFLERİNİZİ GÖNDERİN, YAYINLAYALIM...
benimtarifim@yeniasir.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA