• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Yaz çorbası

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.06.2017, 00:00

MALZEMELER

1 su bardağı buğday (önceden ıslatılmış)
Yarım su bardağı nohut (önceden ıslatılmış)
3 kg ayran
1 yemek kaşığı nane
Yumurta
Yarım kaşık un
Tuz

YAPILIŞI : Yumurta ile unu iyice çırpalım ardından ayranı yavaş yavaş ilave edelim. Nohut ve buğdayı ilave edelim tuzu atıp hiç bırakmadan sürekli karıştıralım kesilmesin diye. İyice kaynadıkdan sonra sonra on dk içinde nanemizi atalım bol nane seven ölçüyü arttırabilir. Altını kapattıkdan sonra ara ara karıştıralım. Sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir.


HALLEYLİ DONMUŞ PASTA

MALZEMELER

1 poşet kremşanti (sade)
7 tane halley
8-10 tane kuru kayısı
1 çay bardağı ceviz
1 tane muz

YAPILIŞI : Kuru kayısıları küp küp doğrayalım, 1 çay bardağı cevizi iri olacak şekilde ezelim.
Kremşantiyi tarifine göre hazırlayalım. Hazırladığımız kremşantinin içine 7 tane halleyi elimizle ezerek ufalayalım, küp küp doğradığımız kuru kayısıları, iri ezdiğimiz cevizleri de ekleyip karıştıralım.
Alüminyum folyoyu 40 cm kadar keselim hazırladığımız karışımın yarısını alüminyum folyoya döküp ortasına muz koyalım kalan karışımı da muzun üzerini örtecek şekilde döküp şekil verelim. Alüminyum folyoyu kapatıp buzdolabının dondurucu kısmına koyup donduralım. Donduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA