• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Sebzeli tavuk dalyan köfte

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.06.2017, 00:00

MALZEMELER:

½ kg. tavuk kıyması
1 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Alabildiği kadar galeta unu

İç harcı için:

1 yumurta akı
1 tane kabak
2 adet havuç
1 ktu bezelye
Kırmızı biber
Fesleğen

Sosu için:


Domates rende
Sarımsak
Kekik
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Öncelikle köfte harcımızı hazırlayalım, karıştırma kabına tavuk kıymasını alalım üzerine tuz, karabiber, galeta unu ve bir yumurta sarını ilave edip yoğurunuz. Isıya dayanıklı fırın kabına streç film serelim köfte harcını harcı el yardımıyla düzleştirelim.
Bu arada iç harcını hazırlayalım, yıkayıp soyduğunuz kabak.bezelye ve havucu haşlayalım. Haşladıktan sonra küçük doğrayalım, üzerine, yıkayıp, doğradığımız fesleğen ve kırmızıbiberi alalım ve karıştıralım.

SİZDEN GELENLER / MİNE ŞEN
Çikolatalı bisküvi

MALZEMELER:

Bir paket bitter çikolata (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
3 tane yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı fındık (mutfak robotundan çekebilirsiniz)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Derin bir kabın içine bütün malzemeleri alın ve ellerinizle tamamen harmanlaşacak şekilde karıştırın. Borcam tepsiye veya herhangi bir fırın tepsisine yağlı fırın kağıdı serin ve elde ettiğiniz karışımı tepsiye döşeyip, üzerini kaşıkla düzleştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve en az 5 dk ısıtıp, tepsiyi fırına sürün. İlk 20 dakika fırında tuttuğunuz tepsiyi çıkarın ve çikolatalı bisküviyi bir tepsiye ters çıkarıp hızlıca 1 parmak kalınlığında dilimleyin ve tekrar fırın tepsisine döşeyip, fırına sürün. Son 10 dk daha pişirip fırından çıkarın. Soğumasını beklediğiniz çikolatalı bisküvileriniz servise hazırdır. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA