Mehmet Eşme

Ev yapımı hamburger

MALZEMELER

Eti için;
400 gram sadece bir kez çekilmiş kıyma
2 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı barbekü sos
1 orta boy soğan rendesi
2 diş sarımsak rendesi
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik

Ekmeği için;
600 gr un (3 tam dolu 1 tane iki parmak eksik dolu büyük çay bardağı)
120 gr eritilmiş tereyağı
2 çay kaşığı tuz
220 ml ılık süt (1 büyük çay bardağı)
150 ml ılık su (1 büyük çay bardağından iki parmak az)
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya Üzerine
1 yumurta sarısı Hamburgerin içine;
Kornişon turşu
Kızartılmış mantar
Kızartılmış soğan dilimleri
Cheddar peyniri
Ketçap, mayonez, barbekü sos
YAPILIŞI : Köfte için tüm malzemeler 10 dk yoğurulur. Hamburger ekmeğimiz için maya, şeker, ılık su ve süte eritilir. Diğer malzemeler de eklenir ve en az 6 dakika yoğurulur. Ne kadar çok yoğurulursa o kadar güzel hamur elde ederiz. Çok hafif yaş oluyor, biraz unlayın ve yuvarlak bir top haline getirelim.
Üstü kapalı sıcak bir yerde 20 dakika bekletelim. Hafif kabarmış hamuru 6 bezeye bölelim. Bezelerinizin alt tarafı masa üstünde kalmak şartıyla avucunuzun içinde yuvarlayın ve aralıklı tepsiye dizin ve 5 dakika bekletin.
Sonra bezelerin üstüne hafifçe basın (biraz da geniş oluyor) Üstü kapalı 25-30 dakika mayalanmaya bırakın. Bu süreçten sonra yumurtayı fırçayla sürün, önceden ısınmış fırında 200 derecede alt üst 17-20 dakika pişirin. Hamburger ekmeğimiz hazır fırından alarak telin üstünde üstü kapalı soğumaya bırakın.
Köfteleri kızartın. Ekmekleri ikiye bölün içine köfteyi ve diğer malzemeleri koyun. Afiyet olsun

EV YAPIMI SARELLE
MALZEMELER
125 gr tereyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı süt (En küçük)
1 yumurta
1 paket vanilya
YAPILIŞI : Tencereye tereyağı, pudra şekeri ve kakao koyup çırparak eritiyoruz. Yarım çay bardağı sütün içine nişasta eklenir ve topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Tencereye eklenir. Kaynayıp koyulaşınca yumurta ve vanilya eklenir altı kapatılıp iyice karıştırılır.
Soğuyunca buzdolabında 3-4 saat bekletilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.