• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Kürdan kebabı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.07.2017, 00:00

MALZEME:

SARMAK İÇİN;
9 tane patlıcan Süsleme için;
1 tane domates
8 tane yeşil biber
Kürdan Köfte için;
1 tane kuru soğan
1 tane kırmızı kapya biber
4 yemek kaşığı galeta unu
Yarım kilo kıyma
1 diş sarımsak
4 dal maydanoz
4 dal dereotu
Tuz, karabiber, pul biber, kekik, yeni bahar, kimyon, köri

SOSU İÇİN;
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1. 5 su bardağı kadar sıcak su
Çok az da tuz

KIZARTMAK İÇİN;
Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI: Öncelikle köfteleri yoğurup dinlendirmek lazım. Soğan, biber sarımsak ve yeşillikleri rondodan geçirin. Su gibi olmasın. Bir kaba tüm malzemeleri alıp yoğurun. Hamur gibi olmalı bir bütün oluşturmak lazım. Daha sonra dinlendirin. Bu sırada patlıcanları çizgili soyup uzunlamasına kesip tuzlu suda bekletin. köftelere şekil verip patlıcanların suyunu havlu kağıtla alın.
Patlıcanları ve köfteleri kızartın. Artı işareti yapıp ortasına köfteyi koyun ve patlıcanları kapatıp kürdan geçirip üstüne domates ve biberi de ekleyin.
Orta borcama yerleştirdikten sonra sosu üstünde gezdirip, 200 derece fırında biberler yanlarından kızarmaya başlayınca ocaktan alın.

VİŞNE REÇELİ

MALZEMELER

2 kg vişne
2 kg toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tereyağı (Parlaklık vermesi için)

YAPILIŞI: Vişneleri iyice yıkayıp temizleyelim. Çekirdeklerini çıkarıp geniş bir kaba alıp şekerle birlikte bir gece bekletelim. Beklemiş olan vişneleri kaynatmak için ocağımıza alalım arada karıştırarak kaynatalım. Taşmaması için dikkat edelim. Kanayan reçelinin üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımı ile alalım. Kıvam almaya başladığında kaşıkla bir kaseye alıp biraz soğuyunca kıvamını kontrol edelim koyu olmaması gerekir. Kaşıktan kolay akmalı uzun süre bekleyeceği için inmesine yakın limon tuzunu da ekleyip tereyağını da ekleyip biraz kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım. Sıcak olarak kavanozlara doldurup kapağını kapatıp ters çevirelim. Soğuduktan sonra serin bir yerde muhafaza edelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA