• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Yalancı kokoreç

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.07.2017, 00:00

MALZEMELER

300 gram kuşbaşı
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, kekik pulbiber

YAPILIŞI: Düdüklü tencerenin altını açıp tencereyi birkaç dakika ısıtalım. Isınan tencereye kuşbaşı etleri koyup mühürleyelelim. Etlerin karıştırmadan rengi dönene pişmesini bekleyelim. Rengi döndükten sonra biraz karıştırıp üzerini bir miktar geçecek kadar 2-3 su bardağı kadar kaynar su döküp tencerenin kapağını kapatalım. Benim düdüklü tenceremde yarım saat içerisinde kuşbaşılar haşlanıyor. Haşlandıktan sonra etlerin biraz soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra elimizle etleri didikleyip, bıçakla daha da ufalmasını sağlayalım. Tereyağını tavada eritelim, fazla kızdırmaya gerek yok. Üzerine etleri dökelim karıştıralım. Son olarak baharatları isteğe bağlı olarak ekleyip ocağı kapatalım.

Kokoreçin en önemli özelliği baharatları olması bakımından pulbiber ve kekiği fazlaca dökmek gerekiyor. Kokoreç içerisinde kullanılan bağırsak yerine, daha sağlıklı olarak kuşbaşıdan yapıp aynı tadı yüzde 100 yakalayacaksınız. Ekmek arası yapıp, ayran eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz.

SÜTSÜZ YUMURTASIZ MARGARİNSİZ KURABİYE

MALZEMELER

1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı pudra şekeri
3 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
Aldığı kadar tam buğday unu

YAPILIŞI Yağla şekeri karıştırın. Nişastayı ekleyin. Unu ekleyin. İyice yoğurun ve şekil verin. Tepsiye dizin, 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA