• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
15 Temmuz, bir milletin destanı NEŞEM YAŞAR

15 Temmuz, bir milletin destanı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.07.2017, 00:00

Evet, normalde kültür sanat konularında yazıyorum. Ancak 15 Temmuz gibi milletimizin kaderini bir kere daha kendi elleriyle belirlediği bir günü anmadan geçmek olmaz. 15 Temmuz tarihini bu milletin unutması mümkün mü?
Allah bir daha böyle bir günü, böyle bir ihaneti bu aziz millete bir daha yaşatmasın.
Hepimizin kanını donduran o gecede milletimiz sadece direnmedi aynı zamanda bir destan yazdı. Türk milleti korkusuzca demokrasisine, bayrağına sahip çıktı. Hainlere karşı nasıl birlik içinde olduğunu, Türk Milleti'nin vatanı söz konusu olunca neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdi. Hainlere canıyla kanıyla siper oldu. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşananlar bir kere daha bayrağımızın rengini şehitlerimizden nasıl aldığının ispatı oldu.

TEK MİLLET TEK VATAN

Türkiye 15 Temmuz 2017'de bir kere tek millet oldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde memleketin her köşesi şehitlerimizi ve gazilerimizi andı.
Minnetlerini bildirdi. 7'den 70'e herkes vatan için nöbet tuttu. Ancak bilinmelidir ki bu nöbet bakidir. Bu nöbet sadece 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü'ne mahsus değildir. Aziz milletimiz kendisi için iyiyi kötüyü ayırtmaktadır, Hakk'tan ve haktan yana olanla birliktedir.
Demokrasi ve Milli Birlik için bu millet artık neye sahip çıkması gerektiğinin farkındadır.
Milletimiz tek bayrak, tek millet, tek devlet ve tek vatan aşkı ile milyonlarca insan bir araya geldiği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde bir ölüp bin diriliz

YIKILMAZ BİR GÜÇ

Bu inancı kimsenin yıkmaya gücü yetmeyecek her şeyden önce bu böyle biline. Bu millet serden geçer vatanından, bayrağından geçmez. Kim ki gözünü bu topraklara, milletimizin bütünlüğüne dikmiştir yanılgının en büyüğüne düşmüştür. Sonu mutlak yenilgidir. Şehitlik mertebesine ulaşmak için dua edenlerin vatanıdır bu vatan.
Kim ki hainlik dolu planlarını uygulamaya kalkar, önce bu milletin iman dolu göğsüne çarpar o hainlik.
Türkiye'yi Ortadoğu ülkelerinin felaketine sürüklemeye, ortak etmeye çalışanların büyük ders alması gereken 15 Temmuz hain darbe girişimi işte o iman dolu göğüslerle püskürtüldü. Başaramayacaksınız.
Bu vatan aşkı bu millette olduğu sürece başaramayacaksınız.
Çünkü 15 Temmuz bir milletin hayatta kalma refleksidir.
Bu millet için vatanı savunmak özel plan gerektirmez.
Bu millet vatanını doğal bir içgüdüyle, sevgiyle, aşkla, bağlılıkla, içinden gelerek savunur. Bir anda tek yumruk olur. O yumruğu da hayatı pahasına başınıza geçirir.
Yasını tuttuğumuz 249 canımız ile 15 Temmuz 2016 gecesi olanları asla unutmayacağız.
Allah bu millete bir daha böyle bir gece yaşatmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA