• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gökhan Kırdar’dan Müzik ile Şifa Mucizesi: SkyGen NEŞEM YAŞAR

Gökhan Kırdar’dan Müzik ile Şifa Mucizesi: SkyGen

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.08.2017, 00:00

"Yerine Sevemem" ve "Gece, Melek ve Bizim Çocuklar" gibi unutulmaz şarkılarının yanı sıra Kurtlar Vadisi'nin efsaneleşen müzikleri ile herkesin gönlüne taht kuran Gökhan Kırdar 7 Ağustos Pazartesi akşamı İzmir'de şimdiye kadar gerçekleştirdiği konserlerden çok farklı bir projeyle dinleyicileri ile buluşacak. Gökhan Kırdar'ın 'OQ' artist markasıyla sunduğu uluslararası yeni 'Sky- Gen' Müzik ile İyileşme Projesi adı altında başlattığı çalışma, sanatçının özgün yorumuyla dünya tarihindeki tüm müzikle iyileşme yöntem ve tekniklerini içerisinde barındırıyor.
Üniversite yıllarında müziğin şifa yönünü inceleyen sanatçı milattan binlerce yıl önceye dayanan müzik ile tedaviye yepyeni bir yorum getiriyor.
Uluslararası olan SkyGen projesi ile temeli binlerce yıllık olan müzikle tedavide geçmişin bilgilerini geleceğin bilgileri ile buluşturan bir çalışma.
Sanatçı 1995 yılında, üniversitede müzikoloji eğitimi almaya başladığında konu ile ilgili derinlemesine incelemeler yapıyor.
Daha sonra Lüksemburg'da davet edildiği bir tasarım sergisi kapsamında kökleri Asya'ya kadar uzanan etnik enstrümanları elektronik, rock ve senfonik enstrümanlarla birlikte kullanarak (Tüür- Prayer For Rain) Yağmur Duası Projesini oluşturuyor.
Bu proje SkyGen'in başlangıç noktası oluyor.

ÖZÜNDEKİ ENERJİ

Kişinin kendi özündeki enerjiyi fark ederek hastalıkların önüne geçmesini hedefleyen projeye pek çok katılımcı var.
Proje kapsamında yapılan eserleri düzenli dinleyenlerden son derece olumlu dönüşler alınmış.
Projeye katılan özel gruplardaki bireylerin pek çoğu müzikle tedavi seansları sonrasında çok daha kaliteli uyku uyuduklarını, kendilerini daha zinde hissettiklerini, işte verimliliklerinin arttığını, yaratıcı yönlerinin çok daha aktif hale geldiğini dile getirmişler.
Canlı performanslar ve atölye çalışmaları ile gerçekleştirilen SkyGen Müzik ile Tedavi Projesi'nin ikinci ayağı için İzmir'e gelecek olan Sanatçı Gökhan Kırdar İzmir'de 50 kişilik özel katılımcı grubu ile çalışmayı İzmir'den sonra farklı şehirlere de taşıyacak. İlki İstanbul'da yapılan çalışmanın İzmir'in ardından her ay düzenli olarak Ankara, Antalya, GaziAntep gibi şehirlerde de yapılması planlanıyor.
Gökhan Kırdar'ın proje geliştikçe yurtdışı festivallere ve atölye çalışmalarına katılma hedefi de var.

MANYETİK ENSTRÜMAN

İnsan vücudunu manyetik bir enstrümana benzeten Kırdar, insan vücudunda 7 ana manyetik çark olduğuna dikkati çekerek, "Bu 7 frekans, bildiğimiz müzikteki bazı frekanslara karşılık geliyor ve bu frekansları dinlediğiniz zaman siz bir manyetik enstrüman olarak kendinizi akortlamış oluyorsunuz. Bu akortlama sonucunda da salgı bezleri ve hormonlar olması gerektiği gibi salgılanıyorlar" diyor.
Özellikle şehir gürültüsünün insanın manyetik dengesini bozduğunu söyleyen Gökhan Kırdar Müzikle Terapi yönteminin insanlarda en hayati hastalıklarda dahi etkili olabileceğini düşünüyor.
Kırdar, müzikle terapi ya da tedavi yöntemine sadece ruh hastalıkları tedavisi için bakmamak gerektiğine işaret ederek, "Müziği kullanarak daha anne karnında başlayan bir hayatın, doğru ses frekanslarıyla desteklenebileceğini ve çocuğun sağlıklı gelişimine bu yolla yardımcı olunabileceğini ifade ediyor.
Ayrıca sanatçı müziğin bir ilaç gibi düşünülmesi gerektiğinin altını çizerek, çok pratik olan bu yöntemle, insanların kendi kendini iyileştirebileceği görüşünde...
Kırdar, projenin İzmir Galası'nı 7 Ağustos gecesinde gerçekleştireceği canlı performans ile dinleyicileri ile derin bir düşleyiş yolculuğuna çıkacak.
Saat 19:00 ile 23:00 saatleri arasında Taşev organizasyonu ile Mint Club'ta gerçekleştirilecek.
50 kişi ile sınırlandırılan bu etkinliği ben de son derece merak ediyorum ve bir an evvel katılmak için sabırsızlanıyorum...
Bakalım müzikle terapi yolculuğumuz nasıl olacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA