• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Parlayan yıldız Umut Sağlam NEŞEM YAŞAR

Parlayan yıldız Umut Sağlam

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.10.2017, 00:00

Sevgili Umut Sağlam, 19 yaşında pırıl pırıl bir gencimiz. Şu aralar farklı bir heyecanın içinde. 3 Kasım 2017'de İş Sanat'ın 18. sezonunun açılış konserinde Norveçli başarılı şef Eivind Gullberg Jensen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile çalacak. Soprano Mari Eriksmoen ile birlikte İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar serisiyle hafızalarda yer eden genç Umut Sağlam ile sahneyi paylaşacak olan diğer yetenekli gencimizin adı da Yiğit Karataş.

ÜÇ SOLİSTTEN BİRİ

Açılışta yer alacak olan üç yıldız solistten biri olan Umut Sağlam'ın annesi de bir müzisyen Sevgili Ahu Sağlam. Viyolonsel eğitimine 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Tufan Tahir Tolga ile başlayan Sevgili Umut, eğitimi süresince okulda pek çok solo, piyano eşlikli ve oda müziği konserleri gerçekleştirmiş.

2014-2016 yılları arasında eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda Dilbağ Tokay ile sürdüren 1998 doğumlu Umut Sağlam, Konservatuvar eğitiminin yanısıra, Daniel Barenboim, Christoph Henkel, Peter Bruns, Maria Kliegel, Johannes Moser, Alexander Hülshoff, Michael Haber, Jiri Barta ve Alexander Rudin gibi saygın isimler ile çalışmış.

Sevgili Umut, Mimar Sinan G.S.Ü. Senfoni Orkestrası ile solist olarak ilk konserini 2014 yılında vermiş. 2015 yılında Pera festivali "Genç Solistler Dizisi"nde resital, Bakırköy Oda Orkestrası ve MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Gençlik Orkestrası eşliğinde solist olarak konserlerde yer almış. 2016 yılında "Türkiye Filarmoni Derneği" konserleri kapsamında CSO Konser Salonu'nda, "Klasik Müzik Gençlik Buluşması" konserleri çerçevesinde Fulya Sanat Merkezi'nde resital, MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Gençlik Orkestrası ve Samsun Devlet Opera Orkestrası eşliğinde konser gerçekleştirmiş.

MERİÇ SOYLU ÖZEL ÖDÜLÜ

2017 yılı Nisan ayında İş Sanat tarafından düzenlenen "Milli Reasürans'da Parlayan Yıldızlar Serisi"nde konser veren Umut Sağlam ve birincilik "Meriç Soylu Özel Ödülü"nü almış. Aynı yıl İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde konser vere genç sanatçı, 2015 yılında Bulgaristan'da gerçekleştirilen Uluslararası Alman ve Avusturya Müziği Yarışması'nda ikincilik, İtalya'da gerçekleştirilen Genç Virtüözler Yarışması'nda birincilik, 2017 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın düzenlediği Uluslararası Genç Yetenekler yarışmasında birincilik ödüllerine layık görülmüş.Lisans eğitimine 2016 yılında kabul edildiği Barenboim – Said Akademisi'nde Claudius Popp ile devam eden Sevgili Umut Sağlam 2017 yılından itibaren Güher & Süher Pekinel "Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler" projesi çerçevesinde enstrüman bursu ile desteklenmeye başlanmış. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile aynı sahneyi paylaşacak olmaktan ötürü çok büyük heyecan duyduğunu ve çok mutlu olduğunu söyleyen Sevgili Umut kariyerini geliştirmek için eğitimine sonuna kadar devam etmekte kararlı ve akademik olarak kendini geliştirmeyi çok istiyor.

ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

Bu arada Yiğit Karataş'tan da bahsedelim. Ayrı bir yazımda ona da yer vermek isterim. Keman eğitimini Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda tamamlayan Yiğit Karataş ardından tam burslu olarak Manhattan School of Music'te devam etmiş. Onu da gelecekte Ülkemizi temsil eden büyük bir keman virtüözü olarak göreceğimizi düşünüyorum. Sevgili Umut'a ve sahneyi paylaşacağı Sevgili Yiğit'e şimdiden başarılar diliyorum. Onlar geleceğin parlayan yıldızları... Sanatla kalın..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA