• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hoş geldin yeni yıl hoş geldin NONO... NEŞEM YAŞAR

Hoş geldin yeni yıl hoş geldin NONO...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.01.2018, 00:00

Yeni yılın ilk iş gününden herkese merhaba. Öncelikle hoş geldin 2018. Bize ve ülkemize mutluluk, huzur ve sağlık dolu günler getir. Çocuklarımızın yüzünün güldüğü, ülkemizin bolluk ve bereket içerisinde savaştan ve terörden uzak olduğu bir yıl olsun 2018.
Çocuklarımız deyince Caillou (Kayu) çizgi filmini sanıyorum bilmeyenimiz yoktur. Caillou, çocukları büyüsü altına alan ve ebeveynlerin de gönül rahatlığı ile çocuklarına izlettikleri bir çizgi filmdi.
Canavarlar, süper kahramanlar, olağanüstü maceralar, konuşan hayvanlar çizgi film kanallarını sardığı bir zamanda çıkan Caillou dört yaşındaydı ve o yaşta sıradan bir çocuk ne yaşarsa, Caillou da aynısını yaşıyordu.
Annesiyle markete gidiyor, babasından yüzme öğreniyor, arkadaşıyla çilek topluyordu.
Çocukların kendilerini özdeşleştirebildikleri Caillou bir anda herkesin gönlünde taht kurdu.
Ama bu çizgi filmin bir kahrama daha var. O da Caillou'nun sesi sevgili İlkgül Kaya.
Çünkü Caillou sadece görüntüsü ile değil sesi ile de aklımıza kazındı ve sesi sevilmesinde çok büyük bir rol oynadı.

YENİ MASAL KAHRAMANI

Aslen Halkla İlişkiler mezunu olan Sevgili İlkgül Kaya 22 yaşında meslek değiştirmeye karar veriyor.
Can-Arsen Gürzap yönetimindeki diyalog kursuna giderek spiker ve sunuculuk eğitimi alıyor. Böylelikle radyo serüveni başlıyor.
Çeşitli radyolarda haber müdürlüğü ve spikerlik yapıyor. 2003 yılında dublaj hayatına asistan olarak başlayan İlkgül Kaya, kısa sürede dublaj yönetmeni oluyor.
Binlerce filmde, belgeselde ve çizgi filmde konuşuyor hatta izlediğimiz sese dair her şey de onun sesine rastlamak mümkün.
Dublaj yönetmeni ve dublaj sanatçısı olarak halen çalışmalarına devam eden Sevgili İlkgül Kaya şimdi yepyeni bir masal kahramanı ile bizlerle buluşuyor;

NONO...

İlkgül Kaya, çocukluğumuzun sade, değerlerimizin ön planda olduğu masalları yeniden hatırlatmak ve ebeveynlerin çocuklarına söylemek istediklerini masal tadında aktarmak için kendi masal kahramanı "NONO"yu yazıyor.
Sesi ile NONO'ya hayat veren İlkgül Kaya'yı sesli masal kitabı yazmaya iten sebep ise ekranlarda vurdulu kırdılı, çocukları şiddete teşvik eden ve piyasalarda adeta sapkınlık derecesindeki masalların çocuklara dayatılmasına dayanamaması olmuş.

4 KİTAPTAN OLUŞUYOR

NONO serisi 4 kitaptan oluşuyor.
Seride, "Ben bir numarayım." (Çocukların kendi aralarındaki üstünlük savaşı ), "Yalan söylemek çok kötü" (Küçük bir yalanın bile büyük sonuçlar doğurabileceği), "Bugün okula gitmek istemiyorum" (Okula ağlayarak giden ya da gitmek istemeyenler için okulun önemi), "Yabancılar ile Konuşma" (Son yıllarda çocuk kaçırılma olaylarının çok yaşanması üzerine yabancılar ile aileleri yanlarında değilse konuşmamaları ve güvenmemeleri) konularına değinilmiş.
Çocukların görsel, işitsel ve dokunsal duyularını kullanarak öğrenmeleri amacıyla hazırlanan kitapların her birinde farklı bir değerler eğitimine yer verilmiş.
NONO, Milli Eğitim Bakanlığı Okul öncesi eğitim programındaki, Dil Eğitimi, Bilişsel, Sosyal ve Duygusal gelişim maddesindeki kazanımlara dair pedagojik içeriğe de sahip.
Biz kızım Duru ile kitaplara bayıldık.
Zaten hemen hemen bebekliğinden beri Calliou'yu da çok seven kızım kitaplarda NONO'nun sesini duyunca daha çok heyecanlandı.
Bir çırpıda okudu ve kütüphanesinin en özel yerine kaldırdı.
(Onun kütüphanesinde özel kitaplarım bölümü var.) Açıkçası bu serinin 4 kitapta kalmamasını diliyoruz.
Çünkü doğruluğa ve dürüstlüğe dair mesajları çok güzel işlenmiş ve okuyan çocuklar üzerinde kalıcılığı oldukça hissedilir.
Ben yeni yılda çocuklara verilebilecek en güzel hediyelerden biri olduğunu düşünüyorum.
Bizi NONO ile buluşturduğu için İlkgül Kaya'ya da çok teşekkür ediyorum...
2018 sanatın ruhunuzu dinlendirdiği bir yıl olsun. Sanatla kalın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA