• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Müzikte farklı bir soluk: What Da Funk NEŞEM YAŞAR

Müzikte farklı bir soluk: What Da Funk

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.12.2017, 00:00

Sevilen grup "What da Funk" uzun zamandan beri sabırsızlıkla beklenen albümü "WDF1" geçtiğimiz aylarda çıkardı. Funk, caz ve soul klasiklerini kendilerine özgü düzenlemeler ile yorumlayarak dinleyicilerle buluşturan "What Da Funk" ilk albümünde ağırlıklı olarak cover çalışmalara yer verdi ve sevilen ünlü şarkıları ünlü vokallerle seslendirdi.

ÜNLÜLER GEÇİDİ

Albümde kimler mi var? Kimler yok ki...
Hepimizin bildiği, sevilen isimler İrem Derici, Gülçin Ergül, Ferman Akgül, Gökçe, İrfan Özata, Bedük, Simge Sağın, Buray, Can Gox ve Rahmetli Harun Kolçak bu özel albüm çalışmasında "What Da Funk" için bir araya gelmişler.
Albümde ağırlıklı olarak cover çalışmaları var dedim ama "WDF1" de grubun kendi besteleri de var. Bu yazıyı yazarken bir yandan da Spotify'dan keyifle onları dinliyorum. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki "What Da Funk" daha ilk çalışmasında bir başucu albümü hazırlamış. Bu albüm daha şimdiden gerek düzenlemeleri gerekse önemli vokallerin yer alması sebebiyle kendi tarzında bir klasik olmaya aday.
Öncelikle albüm için seçilen parçalar çok keyifli. Grubun kendi içindeki uyumu adeta albüme yansımış. Tarzınız ne olursa olsun bu albümde sevmeyeceğiniz çalışma yok diyebilirim. Sezen Aksu, Mustafa Sandal, Fikret Kızılok, Harun Kolçak, Yavuz Çetin, Gökçe, Cahit Berkay bestelerinin yeniden yorumlandığı albümde Barış Manço da unutulmamış.

İLK KLİP YOLDA

Grup şimdilerde ilk klipleriyle sevenlerine ulaşacak. "What Da Funk"ın ekranlarda yer alacak ilk klibi, Türk rock müziğinin güçlü seslerinden Ferman Akgül'le seslendirdikleri, Moğollar'ın efsane parçası 'Dinleyiverin Gari" için hazırlanmış. Grup üyelerinden Sevgili Tolga Şanlı ve grubun isim babası Anıl Şallıel, onlarla yaptığım görüşmede klibin yönetmeni Gökhan Palas'tan tek kişilik ordu diye bahsettiler. Kliplerinin kendilerini anlattığını ve Yönetmen Gökhan Palas'ın kendileri için harika bir iş çıkardığını da eklediler.

HEPSİ PROFESYONEL

2010'da kurulmuş olan "What Da Funk" şu an sekiz müzisyenden oluşuyor.
Müzisyen bir aileden gelen ve kardeşi Batu Şallıel ile aynı sahneyi paylaşan Anıl Şallıel için What Da Funk gibi bir grubu hayata geçirmek her zaman hayal ettiği ve yapmak istediği bir şeymiş. Incognito, Tower of Power, James Brown gibi gruplardan ve isimlerden çok etkilenen Anıl Şallıel'in kafasında hep 7-8 kişilik bir band kurmak varmış. What Da Funk ile bu hayalini gerçekleştirmiş. Hemen belirteyim; What Da Funk'taki müzisyenlerin hepsi profesyonel ve kendi alanlarının gerçekten önemli isimleri. Tenor saksafon ve flütte Anıl Şallıel, alto ve soprano saksafonda Batu Şallıel, elektrik gitarda Tolga Şanlı, davulda Cengiz Tural, basgitarda Deniz Beydili, tuşlu çalgılarda Koray Üsgülen, vokallerde Ebru Yeniyol ve Duygu Tarhan yer alıyor. Sevgili Tolga Şanlı, "Gruptaki herkes profesyonel olarak farklı ünlü solistlerle çalışıyordu.
Bu proje için gittiğimizde, sahnelerinde ve albüm kayıtlarında beraber çalıştığımız sanatçı dostlarımız bizi kırmadılar. Hepsi tüm desteklerini verdiler, sağ olsunlar" dedi.

YAPIMCILARA TEŞEKKÜR

"Kendi albümümüzü yapmaya başlamadan önce gittiğim kayıtlarda stüdyoya girip bir saate çalıp çıkıyordum. Kolay geliyordu.
Ama işin içine girince albüm bitmeyecekmiş gibi geldi. Yaptığınız iş gerçekten iyi olsun istiyorsunuz çünkü." diyen Anıl Şallıel şirketleri Arpej Yapım'ın kendilerini bu projede çok desteklediğini söyledi. Yapımcıları Umut Kuzey ve Özlem Özbakan'a özellikle çok teşekkür etmek istediklerini belirten Şallıel, Onların müzikten kazandıklarını gerçekten tekrar müziğe yatırmalarının müzisyenler açısından çok önemli olduğunu, düzenledikleri festivallerin sektöre çok katkısı olduğunu ifade etti.

TANITIM KONSERİ 4 OCAKTA

4 Ocak 2017'de İstanbul Moda Kayıkhane'de lansman konseri verecek olan grup bir sonraki albümlerinde kendi bestelerine ağırlık verecek. Lansman konserinden sonra Ankara, İzmir ve Türkiye'nin pek çok yerinde konserler gerçekleştirme amacında olduklarını belirten grup üyelerine ben de başarılar diliyor, İzmir konserlerini sabırsızlıkla bekliyorum. Yolunuz açık olsun What Da Funk... Sanatla kalın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA