• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HAYAT ‘SANAT’TIR... OYA DEMİR

HAYAT ‘SANAT’TIR...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.02.2018, 00:00

Dünyaya geldiğimiz andan itibaren binlerce duyguyu birlikte yaşamaya başlıyoruz. Sevinç, hüzün, sevgi, nefret, dostluk, düşmanlık, aşk, tutku, merak, korku, şaşkınlık, hayaller ve umutlar, sorular, cevaplar...
Bütün hayatımız boyunca; tüm duygular; kimi zaman artan, kimi zaman içimizde susturduğumuz büyük bir arayışın arkasına saklanıyor. Kendimizi arıyoruz, hayatta olma nedenimizi, varoluşun kaynağını, gidenlerin nereye gittiğini, gelenlerin aslında nereden geldiğini, kimin gerçekte kim olduğunu, arıyoruz.
Merak ediyoruz, anlam vermeye en çok da anlam bulmaya çalışıyoruz...

KENDİNİ İFADE YOLU

Anlam bulmaya çalıştığımız hayat bir noktada sanat ile buluşuyor. Sanat ile kendini ifade ediyor. Bütün arayışlar, hayaller, umutlar, kavgalar, kaygılar, boşluklar, değerler canlanıp, bu dünyayı ve olmayan bütün dünyaları gözler önüne seriyor. Kelimelerde, renklerde, notalarda biçimlenerek, canlanıyor. Roman, şiir, öykü olur, resim, heykel, müzik, dans oluyor... Fotoğraflar sıralanıp filmler olarak karşımıza çıkıyor. Hayaller, gerçekler birbirine karışıp, bir yaratıcının ortaya koyduğu her şey bir başkasının ruhunda kendine göre anlam buluyor.
Hayatın içinde anlam bulmak için aramaya devam ettiğimiz anlarda sanat ile buluşmak önem kazanıyor. Buluştuğumuz noktalarda bir başkasının arayış yolculuğu bizlere ilham veriyor. Farklı dünyalar yaşadığımız yerde bizlerle biraraya geldiğinde; dinlerden, dillerden, kökenlerden, ülkelerden bağımsız farklılıklardan güç alarak, bir kişinin hayali etrafında birleşme şansı yakalıyoruz.
Evet, sanat hayattır. Evrensel bir mesajdır.
Swissôtel Büyük Efes ve Büyük Efes Sanat bünyesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Büyük Efes Sanat Günleri 2018", 23 - 25 Şubat tarihleri arasında; yeni ve farklı hayatlar, hayaller bir kez daha İzmir'de bir araya geliyor.

FARKLI SANATÇILARLA

Swissotel Büyük Efes İzmir ve Büyük Efes Sanat işbirliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleşen ve Arkas Deniz Tarihi Merkezi, Asay Sanat, Bengisu Sanat, ECN Art Gallery, Galeri İlayda (İstanbul), GaleriM Sanat Galerisi (Ankara), GT Art Gallery, Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi, Keyfe Keder Kitap'ın (Alaçatı) yer aldığı sanat günlerinde; farklı sanatçıların gözünden kendi hayatımıza anlam bulmaya çalışacağız.
Büyük Efes Sanat Günleri'ne özel olarak projelendirilen iki önemli eser ve sanatçılar ile buluşma şansı yakalayacağız.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde eğitimini Adnan Çoker'in, Yusuf Taktak'ın ve Mustafa Ata'nın atölyelerinde tamamlayan, Erzurumlu Çılgın Doçent olarak tanınan Prof. Mehmet Kavukçu'nun yaklaşık 2000 parçadan oluşan 'Evrensel Devinim' eseri ve Belkıs Balpınar'ın 'Modern ArtKilims' serisinden modern dokuma halı eserleri kimbilir hayatın hangi anlamlarını bize anlatacak.

YENİ BİR YOLCULUK

Ayrıca, dört kitabı İngilizce'ye çevrilen '100 Yılın Fotograf Sanatını' 12 ciltte kaleme alan sanatçı Çerkes Karadağ'ın kitap imza günündeki paneli, gazeteci & yazar Ayçe Bükülmeyen ile Mehmet Kavukçu'nun 'Yersiz Yurtsuz Performanslar', Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner ile Arda Işık'ın 'Kentsel Akupunktur Stratejisi'nde Sanat Objesinin Yeri' söyleşileri ise farklı kavramları düşünmemize yol açacak.
Evet, Sanat hayattır, evrensel bir mesajdır. Hayal etme, arama, bulma ve paylaşma yolculuğudur. Yeni bir yolculuğa hazır mısınız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA