FEDERASYON EL KOYACAK

Aydınlar, şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'dan bilgi aldı

Soruşturmanın uzun süreceğini belirten Aydınlar, "Zaman kısa. Mevcut delillere göre karar vermek zorundayız" dedi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, soruşturmanın bitmesinin çok uzun süreceğini belirterek, "Dolayısıyla biz delillere göre hareket etmek zorundayız" dedi. Aydınlar ve TFF Başkanvekilleri Lutfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ ile Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Berk ile yaklaşık 45 dakika görüştü.
ZAMAN DARLIĞI VAR
Adliye çıkışında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Aydınlar, "Savcı beyle görüştük. Soruşturma hakkında bilgi aldık. Birlikte takip edeceğiz. Şu anda söyleyeceğimiz başka bir şey yok" dedi. Basın mensuplarının, "15 Temmuz'a kadar UEFA'ya Şampiyonlar ligi ön elemelerinde oynayacak takımın isminin bildirilmesi gerekiyor. Bir karar verecek misiniz?" şeklindeki sorusuna Aydınlar, "Zaman darlığı var. Bu süreyi iyi değerlendireceğiz. Bu takvime uyacağız diyebilirim" yanıtını verdi. Savcılıktan herhangi bir belge almadıklarını belirten Aydınlar, 15 Temmuz'a kadar mümkünse karar çıkacağını ifade etti. "TFF'nin tutumu nasıl olacak. Soruşturma bitmeden bir karar verilecek mi?" sorusunu da Aydınlar, "Soruşturmanın bitmesi çok uzun sürebilir. Dolayısıyla biz delillere göre hareket etmek zorundayız. Ama şu anda bu kadar konuşalım. Daha sonra yine konuşuruz" şeklinde cevapladı.
EMNİYETTEN BİLGİ
Mehmet Ali Aydınlar, adliyeden ayrıldıktan sonra emniyete gitti ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile biraraya geldi. Aydınlar, Çapkın ile yaklaşık 1 saat görüştü. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydınlar, "Bilgi alışverişinde bulunduk. Tahkikat tamamlandıktan sonra değerlendirme yaparız. Sürekli irtibat halindeyiz. Kendi içimizde bir çalışma yürütüyoruz. Ama esas olan buradaki soruşturmanın sona ermesinin ardından değerlendirme yapacağız. Pazartesi günü de yönetim kurulu toplantımız var. Orada tekrar konuyu değerlendireceğiz. Daha sonra kamuoyuna açıklama yapacağız. En kısa sürede bu konuyla ilgili karar alma aşamasına gelmeyi ümit ediyoruz" dedi.
Yıldırım'a anjiyo
Gözaltında rahatsızlanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde anjiyo yapıldı

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü Başhekimi Prof. Dr. Zerrin Yiğit, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve rahatsızlanması üzerine İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsüne kaldırılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a dün öğleden sonra anjiyo yapıldı. Başhekim Yiğit yaptığı açıklamada, Aziz Yıldırım'ın, 2006'da, damarlarından birine stent koydurduğunu söyledi. Yıldırım'ın en son 6 ay önce anjiyosunun bulunduğunu aktaran Yiğit, "Dün (önceki gün) bize 4 saat kadar süren bir göğüs ağrısıyla gelmiş. Elektrosunda bir değişiklik yokmuş. Kalp krizi geçirmesin diye enzimlerini takip ettik. Orada da bir değişiklik olmadı. Ağrılarının gelip gitmesi üzerine kendisine bugün (dün) anjiyo yapılmasına karar verdik. Kendisi öncelikle anjiyonun burada yapılmasını istemedi. Daha önceki doktoruna yaptırmak istedi. Sonra kendisini ikna ettik ve burada öğleden sonra anjiyosu yapıldı" diye konuştu. Eski tıkanmış olan stendin içinde darlıklar olduğunu aktaran Yiğit, şunları kaydetti: "Tıkanan yerin, önce mi sonra mı tıkandığını söylemek çok zor. Darlığın olduğu yere şu an müdahale yapmaya gerek yok. Ağrıları geçene kadar gözlem altına aldık. Durumu stabil olduktan sonra taburcu edeceğiz. Medikal takibi yapılacak, normal odaya alındı."
Mosturoğlu da rahatsızlandı
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, rahatsızlanması üzerine hastaneye sevk edildi. Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Mosturoğlu, emniyette rahatsızlanması üzerine İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Mosturoğlu'nun burada sağlık ekipleri tarafından muayene edildiği öğrenildi.
F.Bahçe borsada süratle düşüyor
Pazar günü başlatılan futbolda şike soruşturmasıyla borsada büyük değer kaybı yaşayan Fenerbahçe sportif hisseleri dün de hareketli bir gün yaşadı. Pazartesi günü yaklaşık yüzde 20 değer kaybeden Fenerbahçe Sportif hisseleri, dün de yüzde 11.74 geriledi. Bu düşüşle takımın piyasa değeri de iki günde yaklaşık 500 milyon liradan fazla geriledi. Dün arka arkaya iki seansta taban fiyattan işlem gören Fenerbahçe Sportif hisseleri, ilk seansı 51.75 lira taban işlem fiyatından kapattı. İkinci seansa da düşüşle başlayan ve 46.50 lirayla taban fiyatı gören hisseye daha sonra alım geldi. Hisse günü ise yüzde 11.74'lük düşüşle 50.75 liradan kapattı. Geçen cuma günü kapanışta 1.781 milyar lira olan Fenerbahçe Sportif'in piyasa değeri dünkü kapanışta 1.437 milyar liraya gerilemişti. Bugünkü kaybın ardından şirketin piyasa değerindeki kayıp yaklaşık 513 milyon lira oldu. Sportif hisselerdeki hareketliliğe diğer takımların kağıtları da katıldı. En ilginç hareketi ise ilk seansı 15.15 lira taban fiyattan kapatan Trabzonspor gerçekleştirdi. Gelen alımlarla hisse ikinci seansta 17.20 liraya yükselerek günü yüzde 4.24'lük değer kazancıyla tavan fiyattan kapattı.
"İspatlayın bırakayım"
FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, hakkındaki iddiaların kanıtlanması durumunda hakemliği bırakacağını söyledi

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, bazı yayın organlarında kendisiyle ilgili çıkan haberlerde yer alan iddiaların tamamının gerçek dışı olduğunu söyledi. Cüneyt Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, "Emniyet yetkilileri tarafından yürütülen şike soruşturması kapsamında, asılsız bir gazete haberiyle de olsa adımın karışmasından derin üzüntü duydum" dedi. Haberde adı geçen 20 Şubat 2011 tarihli Beşiktaş-Fenerbahçe maçının ne öncesinde ne de sonrasında hiçbir kulüp mensubu ile sözlü ya da yazılı bir görüşmesinin olmadığını kaydeden Çakır, şöyle devam etti: "Olması da mümkün değildir. Maçla ilgili görüşmeme prensibim tüm kulüp ve yöneticiler için geçerlidir. 15 yıldır sürdürdüğüm şerefli hakemlik yaşantımda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile her ikisi de hakem seminerinde olmak üzere sadece 2 kere karşılaşmış, ilişkimiz 'merhaba'dan öteye gitmemiştir. İddia olarak verilse de elit hakem kategorisine yükselerek Avrupa'nın en iyi 25 hakemi arasında yer alma başarısı gösteren ve uluslararası alanda ülkemi temsil etmenin gururunu yaşayan biri olarak, bu tip yayınlarla her ortamda mücadele etme hakkını da kullanacağımı belirtmek isterim. İddia edilen görüşme kayıtlarının ortaya çıkması halinde, hiçbir zaman benden dualarını esirgemeyen Türk halkına, hakemliği bırakacağımın sözünü veriyorum. Kamuoyunun gerçek dışı bu haberlere itibar etmemesini rica ediyorum."
Ankaragücü soruşturmaya destek verdi
Ankaragücü Kulübü, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. "Ankaragücü-Fenerbahçe ve Fenerbahçe-Ankaragücü maçları öncesinde kulağımıza gelen duyumları ve şüpheleri basın aracılığı ile kamuoyuyla paylaşmış ve endişelerimizi, dile getirmiştir. Bugün itibarıyla kulübümüz yöneticilerinin o tarihlerde dillendirdiği bu şüphe ve duyumların ne kadar ciddi olduğu ortadadır" görüşlerine yer verildi. Bazı medya organlarında, 6-0 sonuçlanan Fenerbahçe maçı sonrasında Fenerbahçe adına, Cemil Turan'ın Ankaragücü'ne 600 bin dolar götürdüğü şeklinde haberler yer aldığının hatırlatıldığı açıklamada, "Eğer bu haber doğru ise bu paranın Ankaragücü'nde hangi sporcuya verildiği ve hangi sporcunun şikeye alet edildiği mutlaka ortaya çıkartılmalıdır. Ankaragücü camiası olarak bu konunun aydınlatılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz" denildi.
Yayın yasağı istemine ret
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Fenerbahçe Spor Kulübünün, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmaya ilişkin yayın yasağı getirilmesi talebini reddetti. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Fenerbahçe Spor Kulübü avukatlarının, "CMK'nın 157. maddesinde düzenlenen 'soruşturmanın gizliliği', Basın Kanunu'nun 3. maddesinde yer alan 'başkalarının şöhret ve haklarının korunması', yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla, TCK'nın 288. maddesinde düzenlenen 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs eden' yayınların yasaklanması" talebiyle yaptığı başvuruyu değerlendirdi. Kararında basın özgürlüğüne vurgu yapan mahkeme, dosyada zaten kısıtlama kararının bulunması ve gizliliğin ihlalinin cezai yaptırıma bağlanmış olmasını gerekçe göstererek, talebi reddetti.
Vural: Herkesle hesaplaşacağım
Futbolda şike operasyonu kapsamında adı geçen Konyaspor'un eski Teknik Direktörü Yılmaz Vural, skandala adının karıştırılmasına isyan etti. Vural, ismini şike olayına bulaştıranlarla mahkeme önünde hesaplaşacağını söyledi. Liglerin bitmesinin ardından Köln'de ailesiyle hasret giderdiğini belirten Vural, "Şike olayında ismimin geçmesi beni çok üzdü. 25 yıldır futbol dünyasında hayatımda böyle bir şey görmedim. İğrenç bir durum. Yerim, yurdum ve telefonlarım belli. Türkiye'de yapılan bu operasyonu destekliyorum. Varsa böyle bir şike olayı Türk futbolunun temizlenmesi açısından çok iyi olur. Üzüldüğüm nokta ismimin hırpalanması. Çamur at izi kalsın misali. Bana çamur atanlarla adalet önünde hesaplaşacağım" dedi.
UEFA'dan ilk resmi açıklama
Yürütülmekte olan şike soruşturması hakkında Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA sessizliğini bozdu.
UEFA basın bürosu sözcüsü, Deutsche Welle Türkçe Servisi'ne yaptığı açıklamada, UEFA'nın direkt olarak Fenerbahçe olayına karışmak istemediği vurguladı. Aynı yetkili, "Şu anda ortam çok karışık UEFA olarak geleceğe yönelik herhangi bir spekülasyonda bulunmak istemiyoruz. Ancak, bizim için hukukun temel kurallarından olan suçsuzluk karinesi esastır. Tersi ispatlanana kadar insanların masum olduğu ilkesi bir evrensel hukuk kuralı. O nedenle soruşturma sürüyor olsa da Fenerbahçe yasal hakkı doğrultusunda, Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceği karara göre, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilecek. UEFA'nın Fenerbahçe'nin maçlarını askıya aldığı veya alacağı gibi bir durum söz konusu değil. Bu Türk futbolunun iç sorunudur. Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ile ilgili kararları alacaktır. Bizim açımızdan ise evrensel hukuk kuralları geçerlidir" dedi. Bugüne kadar benzer bir olay ile karşılaşmadıklarını bildiren basın sözcüsü, "Bu nedenle bu olaya ilişkin daha önceden oluşmuş genel bir uygulama yok. Türkiye Futbol Federasyonu'nun tavrı önemlidir. Çünkü bu şu anda tamamen bir iç sorun" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.