Fransa bileti bizim

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Elemeleri'nde Türkiye A Milli Futbol Takımı, İzlanda'yı 1-0 yendi. Diğer maçlardaki sonuçlarda millilerimizin lehine sonuçlanınca Türkiye Avrupa finallerine direk katılmaya hak kazandı.

Maçın ilk tehlikeli atağı konuk ekipten geldi. 3. dakikada Ceza sahası sol çaprazından Bodvarsson'un çevirdiği topu kaleci Volkan Babacan uzanarak kontrol etti. 4'te Oğuzhan ceza sahası dışından vurduğu sert şutta top savunmadan sekti. 15'te Şener'in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği tehlikeli ortayı, İzlanda savunması son anda uzaklaştırdı. 18'de Oğuzhan ceza sahasının hemen önünde topla buluştu, topu sol köşeye göndermek istedi fakat çerçeveyi tutturamadı. 26'da Oğuzhan'ın pasıyla sol kanatta buluşan Hakan Balta'nın kale sahasına çevirdiği topu İzlanda savunması son anda önledi. Hakan'ın ceza sahasına ortaladığı top savunmadan sekti. Ceza alanı önünde topla buluşan Volkan Şen'in volesinde meşin yuvarlak direği yaladı. 29'da Arda şık hareketlerle ceza alanına girdi, ancak son vuruşu yapamadan İzlanda savunması tehlikeyi önledi. 43'te İzlanda kontratağa çok tehlikeli çıktı. Bjarnason'un kaleciyle karşı karşıya kalmasına Selçuk'un müdahalesi engel oldu. İlk yarı golsüz sona erdi. 48'de Gudmundsson'un yerden içeri çevirdiği topta Serdar ters vurdu, meşin yuvarlak direğin dibinden kornere çıktı. 49'da Selçuk uzaklardan vurdu, top kaleci Kristinsson'un kucağında kaldı. 53'de Gylfi Sigurdsson ceza sahası dışından sert vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 74'de Gudmundsson'un sağ kanattan açtığı ortaya Sigthorsson kafayı vurdu, top az farkla auta çıktı. 78'de Gökhan orta sahada rakibine arkadan sert yaptığı müdahele sonrası kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 84'de Arda cezasahası içinde rakibini çalımlayıp vurdu, meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı. 89'da Selçuk serbest vuruşta müthiş vurdu, kalecinin çabası yetmedi: 1-0. Maçta başka pozisyon olmadı ve 1-0 sona erdi.

Stat: Torku Arena
Hakemler: Gianluca Rocchi **, Elenito Di Liberatore **, Mauro Tonolini ** (İtalya)
TÜRKİYE: Volkan Babacan **, Şener Özbayraktar **, Hakan Balta **, Serdar Aziz **, Caner Erkin **, Hakan Çalhanoğlu ** (72 Cenk *), Selçuk İnan ***, Ozan Tufan **, Oğuzhan Özyakup ** (62 Gökhan ?), Volkan Şen ** (75 Umut *), Arda Turan ***
İZLANDA: Kristinsson **, Saevarsson **, Ragnar Sigurdsson **, Skulason **, Bjarnason **, Gylfi Sigurdsson **, Arnason **, Gunnarsson **, Gudmundsson **, Sigthorsson ** (88 Finnbogason ?), Bödvarsson ** (82 Kjartansson ?)
GOL: Dk. 89 Selçuk İnan
KIRMIZI KART: Dk. 78 Gökhan Töre
SARI KARTLAR: Cenk (Türkiye), Gudmundsson (İzlanda)
Çıktık açık alınla
GÜRKAN ERTAÇ
Şunu herkes kabul etmeli ki, Fatih Terim milli takımımızda gelmiş, geçmiş en başarılı antrenör. İstatistikler bunu apaçık söylüyor. 116 maç, 59 galibiyet, 28 beraberlik, 29 yenilgi. 177 gol atmışız, 123 gol yemişiz. Terim'in elinde sihirli değnek yok ama, Türk Futbolcusunu nasıl gaza getireceğini, nasıl havaya sokacağını ve başarıya götüreceğini biliyor. İşin tılsımı bu...Avrupa Şampiyonasına da çok kötü başladık, İzlanda'ya 3-0, Çekler'e 2-1 kaybettik, üstüne üstlük Letonya'ya da takıldık (1-1). Otoriteler, herkes, "Gruplarda ilk iki maçı kazanamayan çıkamaz, Türkiye üç maçını da kaybetti, bitti" yorumunu yaptılar. Ama Terim, bu kötü tabloya rağmen herkese posta koydu:"Ben bu çocuklara inanıyorum. Kalan maçlar kazanır, çıkarız" dedi. Gülüp geçtik çoğu kez. Terim teslimiyetçi davranmamanın en güzel örneğini vermenin yanısıra futbolcularını da inandırdı. "Biz bu Hollanda'ya evinde kök söktürdük, niye Türkiye'de yenmeyelim" dedi, üç attık.
Çek maçına Prag'a giderken de mangal kadar yürekli davrandı, "Herşeyimizi sahaya dökecek, ölecek ölecek dirileceğiz, kazanacağız" dedi, birebir rehabilitasyona aldığı futbolcularını da da inandırdı, Çek'leri de 2-0 ile devirdik. İzlanda maçı öncesi ise yaptığı dopingle, bu yaşımda bana bile "Yürü" dese koşmaya çalışırdım:"Top, tank, tüfek, tweet her şey serbest. Avrupa Şampiyonası'na direkt gitmeyi arzuluyoruz. Oyuncularımızın yaptığı büyük bir başarı. Yiğidin hakkını yiğide vermek lazım. Onlarla herkesin iftihar etmesi gerekir. Ömrümüz boyunca gördüğümüz tek şey ay-yıldız oldu. Dolayısıyla ne terk etmeye ne de yere düşürmeye niyetimiz yok..." Hele bu son sözleri var ya, 19 Mayıs törenlerinde Alsancak Stadında ağlayarak bayrak taşıyan ben dağıldım gittim. Milli Takım kenti haline gelen Konya'da dün gece İzlanda önünde santforsuz 11'imizle orta sahadan Arda, Selçuk, Hakan Çalhanoğlu, Volkan Şen ve Oğuzhan'ın, daha sonra Gökhan Töre'nin teknik kapasitelerinin yüksekliğiyle gol aradık. İkinci yarıda oyunu İzlanda yarı sahasına yıktık, gol ararken 78.dakikada Gökhan Töre'nin hiç gereği yokken kırmızı kart görmesi bize hançer gibiydi ama, 10 kişilik harikalar mangası Selçuk'un harika frikiğiyle bizleri mutluluktan havalara uçurdu. Kazakistan kıyağıyla ve de bileğimizin hakkıyla Fransa'ya direkt gidiyoruz ya, bundan büyük zafer olur mu ?

Hollanda yıkıldı, Kazaklar yol açtı

2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye'nin de yer aldığı A Grubu'nda Hollanda, evinde Çek Cumhuriyeti'ne.... yenildi. Portakallar, 24'te Pavel Kaderabek, 35'te Josef Sural'ın golleriyle sarsılırken, 43'te Marek Suchy'nin oyundan atılmasıyla Çek Cumhuriyeti 10 kişi kaldı. 66'da F.Bahçeli Robin Van Persie'nin kendi kalesine attığı gol, Çek Cumhuriyeti adına farkı 3'e çıkarırken Hollanda'nın umutlarını tüketti. Huntelaar'ın 70'te attığı gol Hollanda'ya yetmedi ve maçı, gruptan çıkmayı daha önce garantileyen Çek Cumhuriyeti 3-1 kazandı. Grupta oynanan ve Türkiye'nin Euro-2016'ya direkt katılması için büyük önem taşıyan maçta Kazakistan, Letonya'yı deplasmanda İslambek Kuat'ın 64'te attığı golle 1-0 yendi. Bu sonuç Millilerimize Paris'in yolunu açtı.

Mehter marşıyla ısındılar

A Milli Takımımız, Euro-2016 yolunda İzlanda ile oynadığı kader maçını, daha önce Letonya ve Hollanda'yı ağırladığı Konya'da oynadı. Milliler, maç öncesi Torku Arena'da ısınmak için sahaya çıktıklarında stat hoperlorlarından Mehter Marşı çalınmaya başladı. Milliler, zorlu maça Mehter Marşı eşliğinde hazırlandı. Bu sırada taraftarlardan da büyük destek gören futbolcular, hınca hınç dolu olan Torku Arena'nın tribünlerine alkışlarla yanıt verdi. Milli Takımımızda Burak Yılmaz sakatlığı nedeniyle kadroya alınmazken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti'ni Prag'da 2-0 mağlup eden takımda sadece bir değişiklik yaptı. Terim, Çek Cumhuriyeti'ne karşı ilk onbirde oynattığı Cenk Tosun'u yedek kulübesine çekerken, bu oyuncunun yerine Volkan Şen'e görev verdi. İzlanda'da ise Letonya ile oynanan maçın ardından antrenmanda sakatlanan kaleci Hannes Halldorsson'un yerine eldivenleri Kristinsson devraldı. Bu arada Letonya'ya karşı ilk onbirde oynayan Hallfredsson ve Finnbogason kadrodan çıkarıldı, bu iki oyuncunun yerine Gunnarsson, Bödvars görev yaptı.

Barış mesajı verdiler

Türkiye, Ankara'daki bombalı terör saldırısının acısını yaşarken, Konya'da Türk ve İzlandalı taraftarlar tüm dünyaya dostluk mesajı verdi. İki ülke taraftarları maç öncesi birbirlerlerine sarılarak, tebrik etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada Konya Emniyet Müdürlüğü, maçın oynanacağı stat ve çevresi ile kent merkezinde geniş önlem aldı. Statta 750'nin üzerinde özel güvenlik görevlisi, 2000'in üzerinde de polis görev yaptı. Tüm seyirciler, detaylı üst aramasından geçirildi. Seyircilerin el ve sırt çantaları başta olmak üzere yanlarındaki spreyler de stada alınmadı. Bozuk para, çakmak, kesici ve delici aletlerin stat içerisine sokulmasına izin verilmedi. Stadı dolduran taraftarlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde slogan atarak teröre de tepki gösterdi. Karşılaşma öncesi Ankara'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Kadınlar stada koştu

Konyalı futbolseverler, Çek Cumhuriyeti galibiyetinin ardından İzlanda maçına Avrupa vizesi için çıkan A Milli Takım'a, kentte adeta futbol bayramı yaşatırken, özellikle bayanların maça ilgisi büyüktü. 42 bin kişilik Torku Arena hınca hınç dolarken, maçı 8 bin kadın seyirci izledi. Konyalılar maç öncise kenti Türk bayrakları ile donatırken, bazı firmalar maça gelen taraftarlara Milli Takım forması dağıtırken, stat koltuklarına 40 bin Türk Bayrağı bırakıldı. Tribünlere 60 adet 8x5 metre ebadında dev Türk bayrakları asıldı. Sahanın etrafında bulunan görevlilerde filamalarla Türk Bayrağı dalgalandırdı. Stadın dışarısındaki aydınlatma direklerinde ise 3 metre eninde 5 metre yüksekliğinde 50 bayrak kullanıldı. Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından havaalanı ve maçın oynanacağı stadyum civarı; üzerinde teknik heyet ile milli futbolcuların fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde "Yükseğe, daha yükseğe, başarırsın!" yazılı pankartlar asıldı. Konya Torku Arena'nın çevresinde maç öncesi yapılan ışık gösterileri ise görülmeye değerdi.

Bu kez yendik

Millilerimiz, dün akşamki mücadeleye kadar İzlanda ile oynadığı 8 karşılaşmanın sadece bir tanesini kazanabilmiş, rakibine 5 kez mağlup olurken, iki de beraberlik almıştı. EURO 2016 elemelerindeki deplasmanda oynadığı ilk maçta İzlanda'ya 3-0 yenilen Milliler, bu kez......
Bu arada Türkiye-İzlanda maçının İtalyan Hakem Gianluca Rocchi daha önce Türk takımlarının 7 karşılaşmasında görev almış, takımlarımız, bu maçlardan 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgiyle ayrılmıştı.

Ampute morali

Polonya'da düzenlenen 2015 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşan Ampute Milli Futbol Takımı, bir otelde Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetlilerle bir araya geldi. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu da yemek öncesinde kafileyi ziyaret etti ve futbolcularla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Diğer taraftan Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Futbol Takımı, karşılaşma öncesi aldıkları kupa ile birlikte maçı öncesinde sahaya çıkarak, taraftarları selamladı. Taraftarlar da milli takıma alkışlarla destek verdi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.