G.Saray deplasmanda Ç.Rize'ye 4-3 mağlup oldu. 4. dakikada sol kanatta Podolski'nin pasıyla topla buluşan Sneijder'in ceza sahası dışı sol çaprazından şık vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0- 1. 19. dakikada Chevalier'in ara pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Mehmet Akyüz'ün ceza sahası sağ çaprazından yerden sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-1. 45. dakikada Eren'in serbest atışında ceza sahası içinde topla buluşan Mehmet Akyüz'ün şutunda top filelere gitti. 2-1. 59'da Podolski'nin ortasında top savunmadan sekti. Bir anda elle oynama ve penaltı beklentisi ile sarı-kırmızılılar itirazda bulundu ancak hakem oyunu devam ettirdi. 66'da sağdan yapılan ortayı savunma uzaklaştırdı. Ceza alanı dışında topu önüne alan Podolski, sağ ayağı ile sert bir şut çıkardı ve topu ağlara gönderdi: 2-2. 76'da Sneijder'in soldan ortasında ortası karambolde Olcan skoru 3-2 yaptı. 88'de Umut kırmızı kart gördü. 90+2'de Orhan'ın yaptığı ortada Kweuke eşitliği sağladı: 3-3. 90+4'ise Kweuke'nin pasında Deniz Kadah son sözü söyledi: 4-3.
3 yıldız sakatlandı
Galatasaray, Rize deplasmanında üst üste yaşanan sakatlıklarla büyük şok yaşadı. Önce sarıkırmızılıların başarılı ismi Selçuk İnan 18. dakikada bacağını tutarak sahayı terketti ve yerini Jose Rodriguez'e bıraktı. 23. dakikada ise bu kez Hakan Balta sakatlanıp çıkmak zorunda kaldı. Onun yerine ise Semih Kaya oyuna dahil oldu. Fakat Semih de 82. dakikada sakatlanarak oyunu sedyeyle terk etmek zorunda kaldı. Bu futbolcunun yerine ise Denayer forma giydi. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Benfica maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü. Benfica maçına ilk 11'inde başlayan Denayer ve Bilal Kısa, Çaykur Rizespor müsabakasında yedekler arasında yer aldı.
Tribünler boş kaldı
Çaykur Didi Stadı'nda ev sahibi ekibin tribünleri büyük ölçüde boş kaldı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, ligde Akhisar Belediyespor ile yapılan maçtaki çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle, karşılaşmayı izleyen taraftarların passolig kartlarını bloke etmesi sonrası, bu bölümler doldurulamadı.
