2026 Dünya Kupası D Grubu ikinci hafta maçında A Milli Takım, ABD'de Levis Stadyumu'nda oynanan maçta Paraguay'a 1-0 kaybetti. Bizim Çocuklar, Avustralya'nın ardından Paraguay'a da kaybederken, grupta iki maç sonunda 0 puanda kaldı ve büyük umutlarla katıldığı Dünya Kupası'na erken veda etti. A Milli Takım, gruptaki son maçında 26 Haziran'da TSİ 05.00'te ev sahiplerinden ABD ile prestij maçına çıkacak. A Milli Takımımızın yıldız futbolcuları, karşılaşmanın son düdüğünün ardından saha içerisinde büyük üzüntü yaşadı. 2026 FIFA Dünya Kupası'na veda eden ay-yıldızlılar, Haiti ile birlikte 2 maç oynayan ve gol atamayan iki takımdan biri oldu. Bizim Çocuklar, ilk iki maçında 65 şut atmasına rağmen gol de atamadı ve büyük bir hayal kırıklığı yaşattı.

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI
A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Paraguay yenilgisiyle Dünya Kupası'ndan elenmelerinin ardından büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Oyuncularının iki maçta da iyi mücadele ettiğini ve toplam 65 şut üretmelerine rağmen sonuç alamadıklarını belirten Montella, "Kader bizden yana değildi" dedi. Forvet eleştirilerine katılmadığını ifade eden İtalyan çalıştırıcı, takımın turnuvalara düzenli katılmasının gelişim için şart olduğunu vurguladı. Genç kadroya güvendiğini söyleyen Montella, Türkiye'nin mücadeleci ruhunu koruyarak gelecekte daha güçlü olacağına inandığını dile getirdi. Merih Demiral bütün sorumluluğun kendilerine olduğunu belirtirken,"Bütün halkımızdan içtenlikle özür diliyoruz, çok üzüldük" dedi. Kerem Aktürkoğlu ise "Denedik, fazlasıyla denedik. Sorumluluk bizde. Bizim gibi kaliteli bir takımın oynayacağı iyi futbolla istediği sonucu alması lazımdı" ifadelerini kullandı.

VEDA AVRUPA'DA MANŞETLERE TAŞINDI
A Milli Takım'ın 2026 Dünya Kupası'na veda etmesi tüm dünyada geniş yankı uyandırdı. Marca: "Bu maçı kazanmak çok önemliydi. Güney Amerikalılar buna Türklerden daha çok inanıyordu. İki dakika sonra gol attılar, maçı kendi sahalarına taşıdılar, üç puan kazandılar ve Türkiye'yi Dünya Kupası'ndan uzaklaştırdılar." La Gazzetta dello Sport: "Türkiye, Dünya Kupası'na, Amerika'ya ve genç altın neslin zafer hayallerine veda ediyor. İki üst üste mağlubiyetin ardından gözyaşları içinde elendiler." Tuttosport: "Kenan Yıldız, Dünya Kupası'na veda etti, Montella'nın büyük hayal kırıklığı. Avustralya karşısında alınan yenilginin ardından Türkiye, Alfaro'nun çalıştırdığı Paraguay'a da mağlup oldu; üstelik rakibi maçın yarısını 10 kişi oynamasına rağmen." De Telegraaf: "Türkiye için dramatik bir olay: Ülke, on kişiyle mücadele eden Paraguay'a karşı aldığı sürpriz yenilginin ardından sadece iki maç sonra 2026 Dünya Kupası'ndan elendi." The Guardian: "10 kişi kalan Paraguay, Dünya Kupası'nın şu ana kadarki en erken golünü atarak etkisiz bir Türkiye'yi 1-0 mağlup etti. Güney Amerika temsilcisi, rakibini erken vedaya mahkum etti."