• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Salonlar doldu taştı GÜRKAN ERTAÇ

Salonlar doldu taştı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.03.2016, 00:00
Avrupa Voleybol Konfederasyonu Avrupa'nın 55 ülkesinde voleybol ailesini biraraya getirmek için düzenlediği 29 Şubat Özel Günü'ne Türkiye'den de 4 binin üzerinde eski sporcu, yönetici, hakem ve antrenör katıldı, organizasyon olağanüstü ilgi gördü. Bu sporun sevdalıları nostaljik bir gün yaşadı, kurtlarını döktü, geçmişi özlemle andı. Bayanlar ve erkeklerde eski sporcu ve antrenörlerin oluşturduğu 6 takım, Hakemlerin 2 takımı, Bergama'dan gelen 2 takım ve avukatların oluşturduğu Baro Karması, kadın-erkek karışık 29 sayı üzerinden tek setlik maç yaptı. Hedef, voleybol sporuna bu özel günle renk katmaktı, kazanmak önemli değildi, hedefe başarıyla ulaşıldı.

ROTA mucizesi

ROTA Koleji, öğretimdeki etkinliğinin yanısıra voleybol sporunda da uzun yıllardır adından başarıyla sözettiriyor. ROTA'lılar diğer takımların 10 misli para harcayıp başaramadıkları hedeflere küçük bütçelerle ulaşıyor, parmak ısırtıyor. Bu sezona yabancısız başladılar ama, uzun süre sonra mütevazi rakamlara anlaştıkları Amerikalı pasör Kaylee ve Brezilyalı smaçör Toazzi ile çıktıkları 11 maçın 8'in kazanarak hayranlık uyandırdılar. Son maçta lider Seramiksan'ı 3-2 yenmeleri de müthiş başarıydı. Takımın sorumlusu İlker Duru, "Bu kadroyla sezon başı başlasaydık, kesin play-off'a girerdik. Başarılar, birlik ve beraberliğimizin ürünü" diye konuştu. Demek ki herşey para değilmiş.

Play-off treni yolcuları aldı

Takım sayısının çokluğu nedeniyle Ege Ligi olarak adlandırılan Bayanlar 2.Lig A Grubu'nda play-off'a kalan 4 takım belirlendi. Seramiksan, Beşiktaş, Balıkesir B.Ş.Belediye ve Manisa B.Ş.Belediye. B Grubu'nda vize alan Ordu Telekom ve Güç'ün yanısıra, Bolu Belediyesi, Numune ve Samsun'dan 2'siyle 1.Lig savaşı verecek. Haftalardır liderliği koruyan Seramiksan'ın, Rota'ya 3-2 yenilmesi Kasabalı kızların durumunu nazikleştirdi. Kalan 2 maçı da kazanıp (İçerde Işıkkent, deplasmanda Manisa B.Ş.B ile) grubu lider bitirirse, diğer grubun 2.cisi ve 4.cüsü ile aynı gruba düşecek ki, büyük avantaj. A Grubunda İst.Belediye düştü, Işıkkent, FMV Işık'ı geçerse kurtulacak.

İzmir final ve klasman maçları merkezi

Voleybol 1. Lig Final ve klasman etaplarının tarih ve yerleri belli oldu. İzmir, Kadınlar Klasman ve Final Etapları, Erkekler Klasman Etaplarının oynanacağı merkez seçildi. Tarihler şöyle: Erkekler final: 1. Turnuva: 6-8 Nisan, Ordu, 2. Turnuva: 22-24 Nisan, Samsun. Kadınlar final: 1. Turnuva: 15-17 Nisan, İzmir, 2. Turnuva: 29 Nisan- 1 Mayıs, Ankara. Erkekler klasman : 1. Turnuva: 7-9 Nisan, İzmir, 2. Turnuva: 19-21 Nisan, İzmir. Kadınlar klasman: 1. Turnuva: 7-9 Nisan, İzmir, 2. Turnuva: 19- 21 Nisan, İzmir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA