• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Biz bu işi kıvırırız GÜRKAN ERTAÇ

Biz bu işi kıvırırız

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.02.2016, 00:00
Pınar Karşıyaka, Galatasaray'ı Avrupa düellosunun ilk ayağında 3 sayı farkla 67-64 yendi. Belki, "Bu fark İstanbul'daki rövanş için yetmeyebilir" diyenler çıkabilir. Ama Karşıyaka öyle kötü bir ikinci devre oynadı ki suskun eller Jonsh, Wright ve Carter, İstanbul'da normal oyunlarını oynarlarsa Kaf-Kaf turu atlayacaktır buna inanıyorum. 22'de 4 üçlük, 14'te 9 serbest atış ve 52'de 23 iki sayılık atış yüzdesi ile oynayan bir takım yine de maç kazanıyorsa bu rövanş için umutların çok yüksek olacağının göstergesi.

Pınar Karşıyaka ilk yarı mükemmel bir oyun sergiledi. Jones ve Iverson pota altını iyi kullandı. Ekmeğini taştan çıkartan Iverson iki metrenin üzerindeki Davis, Schilb ve Green'in üzerinden 10 sayı buldu. Kupadaki Fenerbahçe maçından beri inanılmaz gerileyen Josh Carter'ın ilk 15 dakika hiç sayı bulamaması Kaf-Kaf'ın hücum gücünü olumsuz etkilerken sayı yükü Gabriel, Jones ve Wright'ın üzerine bindi. Uçan adam Gabriel'in harika smaçlarıyla farkı 13'e kadar çıktı ama indirici yumruğu bir türlü vuramadı. Galatasaray ise Maccollum'un sayıları ile ayakta kalmaya çalıştı.

İkinci yarıda Pınar Karşıyaka o bildiğimiz çaydırıcı savunmasını gösteremedi. Pota altında kolay basketler yedi. Maçı yıldızı Iverson inanılmaz sayıları ile takımı ayakta tuttu. Gel de 13'ün uğursuzluğuna inanma. Yeşil-kırmızılılılar 13 sayı farkla öndeyken ellere pranga bağlandı bir türlü sayı üretilemedi. Hatta G.Saray öne bile geçti. 21 sayı üreten Maccollum'a Schilb ve Miçov da katılınca G.Saray oyuna ortak oldu. Bereket KSK'de Iverson'a 37'lik delikanlı Kerem Gönlüm de blok ve sayıları ile katılınca galibiyet geldi. Darısı İstanbul'dakine...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA