• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Filenin Hanımağası GÜRKAN ERTAÇ

Filenin Hanımağası

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.03.2017, 00:00

Voleybol Efeler Liginde İstanbul'da İstanbul B.Ş.Belediye-ARKAS maçı oynanıyor.
Her iki takım da play-off'a iyi sırada girebilmek için olanca güçlerini sarfediyor, dünya çapında oyuncularıyla.
Belediye'de Rouzier, Antanovich, Coskovic, Le Goff ve Price, ARKAS'ta Sanchez, Bravo, Sanders, Mauricio gibi dünya çapında yabancılar var.

PARMAK ISIRTIYOR

Böylesine bir kritik maçın yönetimini çıtıpıtı. Sevimli bir hanım hakeme vermişler: Nurper Özbar. O kibar hanımefendi öyle bir maç yönetiyor ki, herkese parmak ısırtıyor. Disiplinden ödün vermiyor, kararlarını herkese kabul ettiriyor, oranın hakemi değil, sanki hakimi. Zaman zaman şiddetin egemen olduğu spor dallarında artık hanım hakemlerin de borusu ötüyor, "Buranın Hanımağası benim" dercesine devleşiyorlar.
Nurper Özbar spor kadar eğitimin de üstadı. Doçent Dr.Özbar, Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimleri Bölüm Başkanlığını da yapıyor.

VOLEYBOL AĞIR BASTI

Sporcu bir ailenin ferdi. 12 yaşında Kartalspor'un kadın futbol takımına yazılmış, yıllarca futbol oynamış ama daha sonra voleybol ağır basmış. Bu branştaki başarısı onu evlilikten alıkoymuş.
Nedenini şöyle açıklıyor: "Uluslararası turnuvalarda ve Türkiye'de çeşitli kentlerde hakemlik yaptığım için uzun süre seyahatler yapıyorum. Evli olsaydım çoktan boşanmıştım. Erkek hakemlerde böyle sıkıntılar olmuyor". Hanımların spordaki başarısı hele zirveye çıkıyorsa herkesi gururlandırıyor.

ARKAS'LI BRAVO'YA BRAVO

Voleybol için yaşı ilerlemiş sayılabilir, 38. Ama ARKAS'lı Paolo Joao Bravo bu spor dalında bal akıtan bir file sihirbazı. Smaçör oynayor, vurduğunu indiriyor. Harika pas dağıtıyor. Sıkıştınız mı libero olarak görevlendirin, (1) numara.
Yüzde 65 ortalamayla dünyanın en iyi manşet alan oyuncusu. Servisleri mi, mükemmel. Bir adam 2008 yılı TOP TEAMS Kupası'nda takımı Piacenza şampiyon olurken, hem en iyi servis atan, hem de en iyi manşet alan adam seçilir mi, seçilir. Bravo takımı için tam bir nefer. Antrenörü ne görev verirse yapıyor, yedek oturmayı dert etmiyor, kaptan olarak gençleri kucaklıyor, onlara moral veriyor. Son İstanbul Belediye deplasmanında en kritik sette, 3.sette oyuna girdi, 100'de 100 manşet aldı, smaçlarıyla takımının seti almasında başrolü oynadı. Ne diyelim, nice yıllara Bravo...

SERAMİKSAN'A BAŞARILAR

Ege'nin gözbebeği Seramiksan Sultanlar Ligi'ndeki ilk sezonunda Eczacıbaşı gibi devi İstanbul'da 3-2 mağlup edip rövanşta da kök söktürerek 3-2 yenilmesiyle övgü aldı. Çanakkale B., Nilüfer B.ve Sarıyer'i birer kez, Trabzon İdmanocağı'nı da 2 kez yenmesine karşın ancak 10.sırayı alabildi, ligde tutunabilmek için baraj maçları oynama durumunda kaldı. Puanlar taşındığı için Seramiksan avantajlı, 19 puanı var.
İki maçı kazanırsa bile ligde kalır. Çünkü İdmanocağı'nın 15, Nilüfer ile Sarıyer'in 12'şer puanı var. Son iki sırayı alanlar düşecek. Maçlar Ankara'da iki devreli lig usulü oynanacak. İlk etap 2-3-4 Nisan'da.

EFELER LİGİ'NDE İLK PERDE

Voleybol Efeler Ligi'nde ilk bölüm maçları bitti, sıralama şöyle:

1-F.Bahçe, 2- Halk Bank, 3-Ziraat Bankası, 4-Arkas, 5- Maliye Milli Piyango, 6-İnegöl B., 7-G.Saray, 8- İst.B.Ş.B. Play-off eşleşmeleri:
F.Bahçe-İst.B.B, Halkbank, G.Saray, Ziraat Bankası-İnegöl, Arkas-Maliye Milli Piyango.

İlk 4 sırayı alanlar rakipleriyle gerekirse iki maçı kendi evlerinde oynayacak.
MSK Urfa ligi galibiyetsiz bitirirken, Tokat B.ile birlikte düşmenin en büyük adayları durumunda.
Arkas, Maliye ile ilk maçı 6 Nisan 18.30'da İzmir'de oynayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA