• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bombalar patladı GÜRKAN ERTAÇ

Bombalar patladı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.06.2018, 00:00

Voleybol sezonunun bitmesinden henüz 1 ay geçti, takımlar Ağustos ve Eylül'ü beklemeden "Yaz transferlerine" giriştiler. Bu yolda elini en çabuk tutan takım İzmir'in gözbebeği ARKAS. Mavi-beyazlılar, Brezilyalı pasör Murilo Radke ve Estonyalı smaçör Robert Taht'ı transfer ederek transferi kapadılar. Bu sezon şampiyonluğu düşleyen takımlardan İst.B.Belediye de çok hızlı. ARKAS'dan ayrılan smaçör Gökhan Gökgöz'ü, ardından da F.Bahçe'ye veda eden kaptan Metin Toy'u renklerine kattılar. Ayrıca Özkan Hayırlı ve Murat Yenipazarlı ile de sözleşme yenilendi. F.Bahçe, Ziraat Bankası'nın milli pasörü Ulaş'ı aldı. ARKAS'a veda eden Jahoviç, Ziraat'e gitti. Şampiyon Halkbank yabancılarını bıraktı, yepyeni bir kadro kuruyor. Efeler Ligi'nin yeni takımı Arhavispor, Mustafa Ramazanoğlu, Murat Karakaya, İbrahim Ersin Başaran'ı aldı. Afyon B.Yüntaş, Sloven Stern ve Hollandalı Klapwick'le güçlendi.
G.Saray, Estonyalı Venno ve Macar Gergye ile mücadele edecek.

FENER EVLADIYLA YOLLARINI AYIRDI

Fenerbahçe, 10 yaşında formasını giymeye başlayan ve tam 14 yıldır başarılarla dolu bir grafik çizen milli başsmaçörü Metin Toy ile yolları ayırdı. Toy'un yönetimle anlaşmaya varamadığı bu nedenle bu sezon büyük paralar harcayan İstanbul B.Ş.Belediye'ye gittiği öğrenildi. Metin'in voleybola başlayışının ilginç bir öyküsü var.
Annesi, eski Burhan Felek Spor Salonu'nda hizmetliyken, Metin de idman ve maçları izlemeye gidiyormuş.
Metin'deki voleybol ilgisini gören F.Bahçe altyapı antrenörü İsa Tekler, "Evladım voleybol oynar mısın?"diye sormuş. Başta düşüncesi olumsuzmuş ama annesinden izin alınınca ve annesi ısrar edince voleybola başlamış, başlayış o başlayış.
2.02 boyundaki pasör çaprazı Metin Toy, A Milli Takımın gözdelerinden.
F.Bahçe'yi 2017'de Şampiyonlar Kupası Şampiyonu yaptı.

36'LIK EFE TURU

Voleybolumuzun yaşlanmayan yıldızı Selçuk Keskin (36) Efeler Ligi turu yapmaya devam ediyor. Halkbank, Ziraat Bankası, ARKAS, G.Saray ve Fenerbahçe formalarını giyen milli pasör bu sezon yeniden eski takımı G.Saray'a döndü. Selçuk ayrıca Çankaya Belediyespor, Polis Akademisi ve Ankara Koleji'nde de oynamıştı

KISA... KISA...

- Hedefini şampiyonluk olarak ilan eden Galatasaray Bayan ekibi, ABD'li orta oyuncu Inky Ajanaki ve Seramiksan'ın milli smaçörü Meryem Boz'u aldıktan sonra Sarıyer'den milli orta oyuncu Melike Nezihe Yılmaz'ı da renklerine kattı.

- Bursaspor, Avrupa'da da Challenge Kupasını kazanarak ses getiren Bursa Büyükşehir Belediyespor'un katılım haklarını alıyor.
Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Belediye ile anlaştık. Bursa artık futbol gibi voleybolu da şahlandıracak" dedi.

- Ziraat Bankası'nın Polonya'lı yıldız oyuncusu Dawid Andrzej Konarski, bu sezon Efeler Ligi'nde şampiyon olacaklarını söyledi.

- F.Bahçe'nin sezonu 3. bitirmesiyle ilgili Azeri smaçör Polina Rahimova, "Zor bir sezon geçirdik. Daha iyi olabilirdi, ancak çok beklenmedik olaylar yaşadık. Ekibimizin neredeyse yarısı farklı zamanlarda sakatlandı, artı antrenör değişti" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA