• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Valbuena Fener’i taşıdı GÜRKAN ERTAÇ

Valbuena Fener’i taşıdı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.11.2018, 00:00

F.Bahçe UEFA Avrupa Ligi'nde Anderlecht önünde beklenen oyunu sergileyemedi ama Phillip Cocu'nun "Kulübe mahkumu" yaptığı 34 yaşındaki Fransız yıldız Valbuena, son 20 dakikada harikalar yaratıp 2.tur vizesini sundu. G.Saray önünde 2. yarıda coşarak 2-0'dan 2-2'yi yakalayıp galibiyeti kaçırdılar ya, "Tamam. Uyuyan dev uyandı" dedik. Sandık ki UEFA Avrupa Ligi'nde Avrupa'nın orta halli liglerinden Belçika'da 4.sırada bulunan Anderlecht'i boğacaklar, hatalara zorlayacaklar. Yanılmışız. Sanki tehlikeli bir rakiple oynuyorlarmışcasına kapanıyor, rakibi bezdirecek ne pres var, ne ikili mücadelelerden çıkan galibiyet. Bu Ayew'in sözleşmesinde kesin "Her maçta dökülse de oynar" maddesi var.
Adam her topu eziyor, balsız arı hala ilk 11'de banko. Jailson G.Saray'a harika bir gol attı ya bu maçı da imza atar diye bekledik durduk.
Meğer bir atımlık barutmuş o'nun ki. Brezilyalı Slimani'yi aldılar Gol Kralı diye. 11 maç olmuş bir tek golü var. Dün gece de öyle goller kaçırdı ki saç baş yoldurdu, Fernandao'yu arar olduk. Frey F.Bahçe'de forma giyecek kalitede mi, kesinlikle "Hayır". Soldado'yu da UEFA Listesi'ne yazmadılar, bu seçimi yapan utansın.
Üstüne üstlük bir hakem de bulmuş Belçikalılar, maaşlı memurları olsa bu kadar taraflı davranır.
F.Bahçe'ye savaşma imkanı tanımadı, her pozisyonda Anderlecht lehine çaldı.

KOEMAN SEYRETTİ

Devre golsüzdü Koeman'dan oyuna müdahale bekledik, yapmadı. Alper'i alabilir, oyuna tempo getirebilirdi, ya da genç Barış'a bir şans tanıyabilirdi, yapmadı. Hele durum 2-0 olmuş al Barış'ı çocuk Avrupa havası yaşasın.
70'e kadar maç F.Bahçe için ümitsiz gidiyordu ama Bücür Fransız Valbuena aldı sazı eline, F.Bahçe'ye tur atlattı. Önce nefis frikiğinde Ayew'in hareketine aldanan kaleci Didillon topu ağlarda gördü. Hemen arkasından rakip defansta mücadele ederek top çalan Valbuena gitti, harika bir pasla Frey'e, "Boş kaleye at" dedi, o da dediğini yaptı. Bu zafer, 22 yaşında toprağa verdiğimiz Koray Şener'e armağan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA