• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ARKAS kabuk değiştirecek GÜRKAN ERTAÇ

ARKAS kabuk değiştirecek

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.05.2019, 00:00

Voleybolda Ege'nin ve Türkiye'nin güçlü sesi ARKAS kadroda geniş bir revizyona gidecek. Mavibeyazlılarda libero G.Saray'a gitti ama yeni bir libero aramayacak, takımın uzun yıllardır emektarı 40 yaşındaki Brezilyalı Bravo artık tamamen libero oynayacak.
Başantrenör Glenn Hoag'un yokluğunda takımı çok iyi yöneten Bravo'ya oyuncular da güveniyor, saygı duyuyor.
ARKAS ilk transferini İst. BŞB'nin milli oyuncusu Burak Güngör'ü alarak yaptı. Burak 1.90'lık boyuna rağmen çok iyi sıçrıyor, hem smaç yönünden hem de manşet alma yönünden yararlı.
Estonyalı smaçör Robert Taht'a teklif yağıyor, Brezilyalı pasör Radke ile de yollar ayrılacak. Ama ARKAS görünen o ki transferlerle yine iyi bir kadro yapacak.

BOMBALAR PATLADI

Sultanlar ve Efeler Liglerindeki takımlar sezon biter bitmez müthiş bir transfer taarruzuna giriştiler, kadrolarını yine yıldızlarla donattılar.
Şampiyon Vakıfbank, Zhu Ting, Lonneke Sloetjes.
Kelsey Robinson ve Chiara Di Iulio ile yollarını ayırdıktan sonra en büyük rakibi Eczacıbaşı'nın yıldızlarına saldırdı, milli oyuncular Meliha İsmailoğlu ve Gözde Yılmaz'ı renklerine bağladı.
Zehra Güneş ile yola devam kararı alındı. Eczacıbaşı ise buna karşılık, ABD Milli Takımının pasörü Carli Lloyd'u ve birara F.Bahçe forması da giyen Brezilya Milli Takımının smaçörü Natalia Zilia Pereira'yı, Çanakkale'den Melis Durul'u transfer etti, liberosu Dilara Bağcı'ya "veda" dedi. G.Saray, Eczacı'dan Güldeniz Önal'ı renklerine bağladı. Erkek takımı, Ziraat'tan Vahit Emre Savaş'ı aldı, 16 yıl formasını giyen 40 yaşındaki Can Ayvazoğlu'na "Kulüp bul" denildi. THY, Hollanda'lı Anne Buijs'i, G.Saray'dan pasör Nursevil Aydınlar Gökbudak'ı kadrosuna katarken emektar kaptanı Nikoliç'e "Güle güle" dedi. Karayolları, Yasemin Özel'i aldı.

ÇİZME'Yİ AŞAMADIK

İsviçre'nin Montrö kentindeki Volley Masters Turnuvası'nda B Grubu'ndaki ilk maçında İsviçre'yi 3-1 yenen Sultanlar ikinci maçta İtalya'ya 3-1 yenilmekten kurtulamadı. Karşılaşmaya Kübra, Ebrar, Meliha, Zehra, Hande, Cansu ve libero Aylin ile başladık. İlk seti 27-25 aldıktan sonra gerisini getiremedik, 25-20, 25-20 ve 25-23'lük setlerle 3-1 yenildik.
İtalya'ya galibiyeti Sorokaite, Villanei ve Orro'nun iyi oyunları getirdi. Bizse gençlerimizin tecrübesizliğini yaşadık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA