• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Derdi çok, Derdiyok HALİL FİNCAN

Derdi çok, Derdiyok

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.08.2016, 00:00

Soru 1: Galatasaray'ın geçen sezon en çok sıkıntı çektiği bölge savunma değil miydi?

Soru 2: G.Saray'ın dünkü maçtaki savunma dörtlüsü geçen sezonkinin aynısı değil mi?

Soru 3: Herkes Muslera'ya güveniyorken, Muslera önündeki dörtlüye güveniyor mu?

Geçen haftadan ve dünkü maçtan hareketle bu ve bunun gibi birçok soruyu arka arkaya sıralayabiliriz.
Hatta bir kaç tane daha ilave edeyim.
G.Saray'ın bonservisine 4.5 milyon euro verdiği Serdar Aziz nerede? Yoksa hazır değil mi? Değilse neden iki haftadır kadroda? İddia edildiği gibi Chedjou Riekerink'e "Sol stoper oynamam" diye rest çektiği için mi? Dediğim gibi sorular çoğaltılabilir. Ancak ya cevaplar...
Savunmadaki görüntüsüne yeni bir şey eklemeyen geçen sezonun aynısı hatalar yüzünden Muslera'nın çabası ile ayakta kalan G.Saray'ın ayakta kalma sebeplerine gelelim o halde.
Bunlardan biri başlıktaki Eren Derdiyok.
G.Saray'da uzun süredir eksik olan hava hakimiyetine son verdi. İki haftada attığı iki klas kafa golü bunun en önemli kanıtı. İyi yer tutuyor, zamanlamasını iyi ayarlıyor ve Sneijder ile de iyi anlaşıyor. Bir diğer artı ise Bruma. Çok hızlı. Bazen takım ona ayak uyduramıyor. Bu gibi durumlar bazen netice sağlamasa da takımın çıkış süresine önemli katkı koyacak gözüküyor.
Yine Sneijder'ın geçen haftaya göre daha etkili olduğunu söylemek mümkün.
G.Saray daha çok pozisyon bulan ve daha hızlı düşünen bir takım haline gelmiş. Ancak savunma hataları sürerse hücumdaki artılar her zaman bu eksikliği kapatamayabilir.
Gelelim Akhisar'a. G.Saray'ı çok zorladı. Etkili isimleri var ve hızlı çıktıkları anlarda çok tehlikeli bir ekip olabiliyorlar. İkinci yarı özellikle sağ kanattan sayısız atak geliştirdiler. Eren çıkınca ve G.Saray Eren'in çıkmasına rağmen ikinci golü bulunca kendi yarı alanına çekilip skoru korumaya çalıştı. Bunu yaparken de yine Muslera'nın tecrübesi sahne aldı. Muslera 8 yaşında iken kaleci olmaya karar vermiş. Bir gün takımda kaleci eksikmiş o da en uzun boylu çocuk olduğu için kaleye geçmiş. Başta kaleciliği sevmemiş. Gol yedikçe ağlayıp durmuş.
Fakat G.Saray aylardır onun sayesinde gülüyor. Dün yine galibiyette önemli rol oynadı.
Ve bu kez hücum hattı da pay sahibiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA