• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
TABLODAN YANSIYANLAR HALİL FİNCAN

TABLODAN YANSIYANLAR

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.08.2017, 00:00
3 büyükler toplamda 92 milyon liralık bonservis bedellerine sahip oyunculardan kurtulmaya çalışıyorlar. Bu neyin kanıtı? Eyvahların, vah vahların... Ancak kadrolarda düşünülmeyen oyuncuları bünyesine katıp takım olmayı başaranlar da var

Sıfırdan bir takım yaratmaya kalksan ve hedef olarak üç büyüklere yönelsen gözden çıkarılanlardan hareketle bir liste yaparak alacağın isimler belli. Kaleye Beşiktaş'tan Boyko, savunmaya aynı takımdan Pedro Franco, Milosevic, "Param çok" diyorsan bir de üstüne Mitrovic. G.Saray'dan da Hakan Balta ile Cavanda. Orta saha mı? Ön liberoya F.Bahçe'den Salih Uçan, yine G.Saray'dan De Jong. Alternatif istersen bir de Ryan Donk. Kanat, 10 numara, forvet arkası dersen, Endoğan Adili, Umut Gündoğan, Aras Özbiliz, Veli Kavlak. Forvete de Robin Van Persie. Etti 14 futbolcu?
Yeter mi? Yetmez. Yetmez haliyle ödeyeceğin para transfermarkt verilerine göre 22.35 milyon Euro.
Yani Türk parasıyla 92 milyon lira. Düşünün 3 büyükler toplamda 92 milyon euroluk bonservis bedellerine sahip oyunculardan kurtulmaya çalışıyorlar. Bu neyin kanıtı? Eyvahların, vah vahların.
Kendi kadrolarında düşünmedikleri isimleri başkaları gelip alsın diye dört gözle bekliyorlar

KAÇANLAR... HESAPSIZLIK

Tabii biz sadece bonservisleri üzerinden gidiyoruz. Bu oyuncuların bir de yıllık ücretleri var. Kimi göndermeden almaya devam ediyor, kimi de alması gerektiği halde yerinde sayıyor. Hesaplar tutmuyor, tren kaçıyor, kaçan trenler haliyle istasyonları toza dumana katıyor. Önümüzdeki örneklere bakalım. "Şu ana kadar ligin en flaş ekibi hangisi?" diye sorsam kuşkusuz herkes "G.Saray" der. Ancak o G.Saray biliyorsunuz o kadar değişime ve gelişime rağmen Avrupa'da yok.
Neden? Hesapsızlıktan.
Aynı hatayı F.Bahçe de yaptı ki onların durumu önündeki bariz örnek sebebiyle daha da vahim.
Üstelik şu görüntüleri itibariyle gelecek için umut verdikleri de pek söylenemez. Ancak kadrolarda düşünülmeyen oyuncuları bünyesine katıp takım olmaya çalışan ve üç haftalık tabloya göre bunu başaran takımlar da var.

GÖZTEPE VE AKHİSAR

Misal Göztepe. Sahasında iki büyük sınava çıktı. Üstelik ikisinde de en büyük gücü olan seyircisinden yoksundu. Göztepe iyi yolda ancak bazı bölgeleri sorunlu gibi. Mesela savunması sıkıntılı. Ancak Tamer Tuna'nın söylemlerinden hareketle takımın geniş zamanda faydalı işler yapması olası. Yine bir başka Ege ekibi Akhisar Belediyespor'u da es geçmeyelim. Bakın Akhisar'ın transfermarkt verilerine göre değeri 24.90 milyon Euro. Yani başta saydığım hayali takımdan bir tık fazla. Üstelik bu değer tüm kadronun değeri. Yani aslında lig seviyesine göre kısıtlı bütçelerle de büyük işler yapabilmek olası. Ligin sonunda ne olur bilinmez ama bunun da yardımcıları heyecan ve doğru plan yapmaktan geçiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA