• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Galatasaray korkutmadı HALİL FİNCAN

Galatasaray korkutmadı

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2017, 00:00
Bir takım bir hafta yenip diğer hafta yeniliyorsa, sürekli aynı hataları tekrarlıyorsa, hepsinden öte ligin zirvesinde yer alıp korkutmuyorsa büyük bir sorun var demektir. G.Saray teknik olarak iyi yönetilemedi. Kadro sürekli değişti ama gelişmedi

Yarışın içinde olmanın da kendi içerisinde kıstasları var. Lider olmak başarıyken ritim sorunu yüzünden ligi domine edememenin de başarısızlık olduğu kabul edilmeli. Galatasaray son üç saha maçının üçünü kazanırken son dört deplasman maçının hepsini kaybetmişse bunu şanssızlık olarak nitelendirmek, bireysel hatalara değinmek komik bir tabir olur. Şampiyonluğa oynayan bir takımın bu kadar yön değiştirmesi dünyanın her yerinde üzerine gidilen, eleştirilen, tenkit edilen bir meseledir. Yani iş Tudor'un dediği gibi değil aslında. Tudor herkes kendinin açığını arayıp yüzüne vurmak için fırsat kolladığını düşündü.
Halbuki bu ortamı fazlasıyla kendisi yarattı.

ANCELOTTİ NİYE GİTTİ?

İşte Beşiktaş'ın rakibi Bayern Münih. Ancelotti niye gitti? Bıraktığında Alman ekibi lig sonuncusu falan mıydı? Hayır tabii ki. Herkes takımın gücünü kullanamamasından şikayetçiydi. G.Saray'daki isyanın sebebi de buydu. Bir takım şampiyonluk mücadelesi verirken bu kadar kötü bir seyir izlemez.
Sezon başından bu yana her takım büyük sorunlarla uğraştı. Kimisi oynatacak stoper bile bulamadı.
Maça golcüsüz çıkan, sakatlıklarla boğuşan üç günde bir yaşanan maç trafiği ile dengesi bozulanlar da oldu. Ancak bu takımlar da tam da bu dönemlerde doğruldu. Tudor "Bu takımı ben kurmadım" diyebilir mi, diyemez elbet. Transferlere kusur bulabilir mi, bulamaz elbet.
Ancak imkanlar dahilinde bu kadro kurulmuşsa bu kadar savruk bir gidişat her yerde eleştiri konusu olur.

KADRO MU DEĞİŞTİ?

Benzer bir örneği Trabzonspor da yaşadı. 50. yılında Ersun Yanal ile şampiyonluk hedefleyen takım öyle tuhaf işler yaptı ki herkes olana bitene şaştı kaldı. Sonra Çalımbay geldi. Ne oldu kadro mu değişti?
Veya Trabzon'a ek kontenjan tanınarak transfer izni mi çıktı? Takım bir ritim tutturdu gidiyor. Demek ki mevzu kişiden kişiye değişiyor. Bazı oyuncular farklı yönetmenlerle neden Oscarlık performans sergiliyor.
İyi yönetildikleri için. G.Saray takımı teknik olarak iyi yönetilemedi.
Kadro sürekli değişti ama gelişmedi.
Lider oldu ama korkutmadı. Östersunds faciası sonrası "Bu sezon mükemmel geçecek" dedi ama geçmedi. Bir de hepsinin üstüne son Malatya yenilgisi sonrası dalga geçer gibi "Rakip iki, biz bir tane attık.
Ondan yenildik" dedi. Bu kadar değişirken, bazı şeyler değişmezse ve işler yolunda gitmezse giden biri olacak elbet. O yüzden Tudor "Suçlu kim, ben miyim?" diye sormasın. Çünkü cevap vermek için sadece bir ayna yeter.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA