• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
2. yarı patlamaları HALİL FİNCAN

2. yarı patlamaları

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.11.2018, 00:00
3. Lig’den Spor Toto Süper Lig’e her klasmanın en golcü takımlarının ortak bir özelliği var. Bu takımların hepsi de ilk yarılarda susarak ve ikinci yarılarda coşarak ulaştı amacına. Tüm bu takımların yazılmamış kuralları aynı gibi. Önce temkin, sonra saldırı

Türkiye profesyonel liglerinde geride kalan sürecin gol dağılımındaki ilginç detay dikkat çekiyor. Tüm liglerimizin arasında 3. Lig 2. Grup'ta zirve takipçisi olan Kızılcabölükspor'un 30 golle en çok kaleyi bulan takım olduğu notunu öncelikle kenara bir not edelim. Kızılcabölük'ü 2.
Lig Kırmızı Grup'ta yine ikinci olan bir başka Ege takımı Menemen ile o grubun lideri Tuzlaspor 29 golle takip ediyor. Her klasmanın en golcülerine bakalım bir de.
Süper Lig'in en golcüsü Kasımpaşa (26 gol). TFF 1. Lig'deki en golcü Denizlispor (22 gol). Beyaz Grup'taki en golcü Kastamonu (25 gol). 3. Lig 1. Grup'taki en golcü Nevşehir ve Şile Yıldız (21 gol).
3. Lig 3. Grup'taki en golcü ise Karacabey Birlik ve Çorum Bld. (19 gol). Bu takımları diğer gruplardan geçenler var elbet. Evet Kızılcabölük tüm liglerin en golcüsü ama misal kendi gruplarında en golcüler diğer gruplarda bazı takımların gerisinde.
Mesela Kırmızı Grup'taki Manisa 3. Lig'deki iki grubun en golcüleri ile 1. Lig'deki Denizli'den daha çok gol atmış (24 gol).

DETAYLARA BAKALIM

Ancak başta dediğimiz detay gollerin zamanları ile ilgili. Kendi gruplarının en golcülerinin hepsi de aynı gol dağılımına sahip. Anlatmaya çalıştığım şu. Bu takımların tümünün ikinci yarı performansları ön planda. Misal Kızılcabölük attığı 30 golün 18'ini ikinci yarılarda atmış. Tuzla'nın ve Menemen'in 29 golünün 19'u, Kasımpaşa'nın da 26 golünün 19'u hep ikinci devrelerde. Diğerlerinde de durum benzer. Denizli'nin 22 golünün 15'i, Kastamonu'nun 25 golünün 14'ü, Nevşehir'in 21 golünün 14'ü, Şile'nin de 21 golünün 11'ü oyunun ikinci bölümlerinde. Ayrıca Karacabey Birlik'in 19'unun 13'ü, Çorum'un da 19'unun 11'i hep ikinci yarılarda.

KSK'NİN GOLLERİ

Bu takımlar gibi örnek çok esasen. Hatta Karşıyaka'nın vaziyeti de hayli enteresan. Yeşil kırmızılılar 13 maçta topu topu 11 gol attılar.
Fakat bu 13 maçın 10'unun ilk yarılarında gol bulamadılar. İlk yarıda buldukları gol sayısı sadece 3. Peki ilk yarıda buldukları sadece 3 gol işlerine yaradı mı derseniz?
Hayır. Bu üç maçı da kazanamadılar.
Meseleyi genele yaydığımızda ciddi bir yüzde ile karşılaşacağımız muhakkak. Yani sözün özü ikinci yarılarda ciddi bir gol patlaması gözümüze çarpıyor. Takımların yazılmamış kuralları aynı gibi. Önce temkin, sonra saldırı. Yavaş ilerleyip hızını artıran ekipler bunlar. O Çin atasözünde olduğu gibi... "Yavaş ilerlemekten korkmayın, yerinizde saymaktan korkun." İyi haftalar....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA