• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Peki ne zaman Arda? HALİL FİNCAN

Peki ne zaman Arda?

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.10.2018, 00:00

Yıl: 2006.Yer: Fransa.
Bordeaux-G.Saray maçı.
Dakika 59. Arda Turan, sert bir faule maruz kalıyor.
Kalkıyor, kafasını Jurietti'nin göğsüne yapıştırıyor. O gün maçı sunan spiker pozisyon sonrası şu yorumu yapıyor: "Arda'nın çileden çıktığı an demek istiyorum ama diyemiyorum. Çünkü Arda gibi bir futbolcunun böylesine bir hatayı yapmaması gerekiyor. Ne olursa olsun." Ve gazetelerde Arda'dan açıklamalar. "Wendel beni düşürdüğünde, belim çok acıdı, Jurietti küfür edince, çıldırdım ve kafayı vurdum. Böyle bir şeyin olmasını istemezdim. Çok üzgünüm. Ama artık pişman olmak için zaman çok geç." Halbuki değil. Pişman olmak için tam zamanı aslında.

VE YIL 2018...

Yıl: 2018. Yer: İstanbul. Bir eğlence mekanı. Vakit sabaha karşı. İddiaları biliyorsunuz. Denilen o ki şarkıcı Berkay Arda'nın ensesinden tutuyor. Arda kalkıyor, kafasını Berkay'ın burnuna yapıştırıyor. Sonrasında belinde silah hastaneye koşturuyor. Ve Arda'dan açıklamalar. "Aşırı tepki gösterdim. Kendisine de üzüntümü dile getirdim. Ben profesyonel bir sporcuyum ve öfkemi kontrol etmeyi öğrenmek zorundayım.
Bunu hem sahada hem özel hayatımda yapabilmeliyim." İşte o zaman şöyle düşünüyorsunuz.
"Tamam o zamanki Arda toydu.
Peki şimdiki Arda niye yine kafayı koydu?" Sahada hata yapınca eli belindeki o toy çocuktan, silahı belindeki adama dönüşmenin hikayesi herkesin gözleri önünde yaşanmadı mı? Bunun sebepleri satır aralarında olduğu kadar tarih aralarında gizli değil mi?
Kızıp hakemi yanına çağıran, başka bir sefer kramponunu fırlatan, idmanda takım arkadaşını hırpalayan, gazetecinin boğazına sarılan, sosyal medyadan takipçisine tehditleri savuran, geri adım atmamayı doğru bulan tavrında saklı değil mi gelinen nokta?

SÖYLEM VE EYLEM

Bir basın toplantısında "Hayatım boyunca hiç iyi futbolcu olmak için uğraşmadım. İyi bir adam olmak için uğraştım" diyen Arda'nın söylemleri ile eylemlerinin arasındaki fark değil mi zaten onu sürekli gündeme taşıyan.
Yaptığı güzel işleri silip atma gaddarlığını yapmadan soralım o halde. "Ben profesyonel bir sporcuyum ve öfkemi kontrol etmeyi öğrenmek zorundayım. Bunu hem sahada hem özel hayatımda yapabilmeliyim" dedin ya hani.
Biz de tam bunu merak ediyoruz.
Bunu ne zaman yapacaksın Arda? Ne zaman?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA