• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kopyala yapıştır HALİL FİNCAN

Kopyala yapıştır

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.10.2018, 00:00

Şu bir gerçek ki, son yılların en ilginç ligini yaşayacağız. Eğer ki dört büyükler dışında birileri çıkıp (ki bu kez çıkacak gibi gözüküyor) hedefe ortak olursa ligin zirvesinde tam bir şenlik yaşanacak.
Kimse bu kez öyle bariz puan farkları beklemesin. Dengede geçecek bir lig ile karşı karşıyayız. Bu tabloya alışın.
Özür dileyerek burada keseyim.
Yukarıdaki satırları dün yazmadım. 3. haftanın sonunda yine bu sütunlarda "Arayışın Bedeli" yazısının sonuydu.
Gördüğünüz gibi "Kopyala yapıştır" bir süreçten geçiyoruz. O günkü dertlerin birçoğu hala aynı. Fakat sorununu çözdüğünü sanıp çözemeyenler de var. Vaziyet böyle olunca kimse depara kalkamıyor. Bazen yürüyor, bir ara hareketleniyor, sonra da müsait bir yerde dinleniyor. Böylelikle herkes yolda bir şekilde birbirine denk geliyor.
Bazıları da var ki nefesleri yetmediğinden her daim geride kalıyor. Sanırım onların da kim olduğunu anladınız.

ARAYIŞ BİTMİYOR

Çünkü o arayış bitmek bilmiyor.
Beşiktaş kalecisini bulsa da, G.Saray stoperden forvet yapsa da, F.Bahçe radikal kararlar alsa da bir ileri gidiyorlar, bir geri. Güneş'in rotasyon merakı, Terim'in hücum sancısı, Cocu'nun takımının sınırı koşmaya müsaade etmiyor. Peki yine o gün belirttiğimiz gibi birileri çıkıp sürpriz yapabilir mi? Önce adaylara bakalım.
Başakşehir, Kasımpaşa, Antalya ve Göztepe. Başakşehir... Ligin en az yenilgi alan ve gol yiyen takımı. Fakat onların da temel sorunu gol. Ellerindeki işlevsel kadroya rağmen skor üretmekte zorlanıyorlar. Dört haftada iki gol attılar. Bu da üç beraberlik, bir galibiyete denk düşüyor. Bu üç maçın birini dahi kazananlar liderlerdi. Kasımpaşa...
Onların inişli çıkışlı grafiği paket halinde. 4 kazanıp, 3 kaybedip, 2 kazandılar. Fikstür avantajı ile depar atmaya en yakın takımlardan.
Müthiş bir hücum gücü var. 22 golle ligin en golcü takımı. Ancak 15 golle de ligin en çok gol yiyenlerinden.
Zaten onları da yakan bu dengesizlik.
Antalyaspor... İstikrar konusunda en sıkıntılısı. Ya kazanıyor, ya kaybediyor.
Bir de beraberliği var. Yapabilecekleri hakkında bir şey diyebilmek güç. Ligin en sürprize açık takımlarından.

GÖZTEPE'YE DİKKAT

Ve Göztepe... Ligin beraberlik görmeyen iki ekibinden biri. 5 galibiyet, 4 yenilgi. Ancak galibiyetleri efsane.
Trabzon'u, F.Bahçe'yi ve Beşiktaş'ı yendiler. Fikstür avantajları Kasımpaşa'dan iyi. Bu dört takımdan biri ön plana çıkacaksa en büyük aday Göztepe.
Yine kopyala yapıştır yapalım.
"Arayışın Bedeli" isimli yazıda "Göztepe'nin bir Demba Ba'sı olsa fark açılıp gidebilirdi" demiştik. Demba Ba'sı yok ama Jerome'si var. Ve de müthiş bir kalecisi. Olur mu? Neden olmasın?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA