• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kolay olmayacak HALİL FİNCAN

Kolay olmayacak

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.01.2019, 00:00
Satmadan alamayan, aradığını bulamayan, hesabını çarşıya uyduramayan kulüplerimizin liste başı sorununun almaktan ziyade yollamaktan geçtiği ortada. Dört büyükler özelinde yaşananlar başlıktaki o unutulmaz şarkının sözlerindeki gibi iz bırakacak sanki

Takımlar için sömestir tatili dinlenmeyi ifade etmez.
Aksine eksikleri kapatmak, kaynak yaratmak, boşlukları doldurmak, bol bol test çözüp, ilk yarıdaki hataları tekrarlamamak anlamına gelir. Süre az olduğundan vakit kaybetmeden hatta tatilin öncesinde notlar tutulur, resmi tarih gelip çattığında en kısa yoldan çözümler bulunur.
FFP boğazımıza çökmüşken ve ilk haftayı öğütmüşken, tabelalardaki rakamların aksine vaziyetin öyle şatafatlı bir tarafı yok esasen.
Gelenlerden çok gidenleri konuşmamızın sebebi hayli net artık.
Satmadan alamayan, aradığını bulamayan, hesabını çarşıya uyduramayan kulüplerimizin liste başı sorununun almaktan ziyade yollamaktan geçtiği ortada. Öyle ki kadrolardaki şişkinliğin hatta yabancı serbestliğinin oyunun kuralına da sirayet etmesi cabası.
Yerli azlığından kural hatası yapmaya varan hatalar başlamışsa vah bizim halimize. (Bkz.
Akhisarspor)

6 GOLE RAĞMEN

Galatasaray'ın golcüsüz attığı 6 golüne rağmen taraftarın feryadı daha anlamlı duruyorsa demek ki sıkıntı ciddi. Sadece forvet transferinin gecikmesi özelinde de değil devre arası yol verilen isimlerin aslında ilk 11 oyuncusu olması (Rodrigues, Serdar Aziz, Ozan Kabak ve Eren Derdiyok) takımın kurgusal yapısının değişeceğinin de göstergesi. Bu değişim belki daha iyi olabilir evet ama bu değişimlerin belli bir vakit çizelgesini kapladığı da ortada. İşte konuya sömestirdeki zaman darlığından girmemizin sebebi de bu. Sadece G.Saray mı? Beşiktaş'ta Pepe ve Babel ayrılıklarına üzülenlerin sayısı sevinenlerden fazla değil mi? Üstüne yapılan hamlelerin taraftarları memnun kılmaması sorunu katlamıyor mu?

TUTARSIZLIKLAR

Yine F.Bahçe'nin tutarsız hamlelerine yenilerini eklemesi tribünün güvensizliğine yol açmıyor mu? Gençlere önem vereceğini belirtip gençleri göndermekle, önce kadro dışı bırakarak sonra affederek ardından da yol göstermekle (Aatif) amaçlananın ne olduğunu çözen var mı?
Trabzon'un 5 oyuncusuna kapıyı göstermesi, üzerine de transfer yasağı gelmesi ile düştüğü durumun neticelerinin uzun vadedeki tesirlerini düşünsenize. Netice itibari ile dört büyükler özelinde bu devre de o unutulmaz şarkının sözleri gibi pek kolay olmayacak, elbet üzülecekler. Ve yaşananlar mutlaka bir iz bırakacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA