• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Djokovic ve Williams rüzgarı NECDET KESTELLİ

Djokovic ve Williams rüzgarı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.04.2015, 00:00
ATP'de Federer'in katılmadığı, Nadal'ın erken havlu attığı Güney Florida Turnuvası'nda Novak Djokovic, Murray'ı finalde yenerek hem şampiyonluğa ulaştı, hem de Indian Wells-Miami ikilisini üst üste 3 defa kazanarak bir ilke daha imza atmış oldu. Burada yine şampiyon olan Bryan kardeşlerden Bob 105. Mike ise 107. ünvanları ile bir rekora imza atmış oldular. Bu haftanın ATP turnuvaları USA-Houston ve Fas-Kazablanka'da.
WTA'da ise Serena Williams, son zamanlarda büyük formu ile yükseliş gösteren Carla Suarez Navaro'yu finalde yenerek Miami'de ki şampiyonluğuna ulaştı ve yenilmezliğini bir kere daha gösterdi. Çiftlerde ise tekrar tenise dönüş yapmış olan senelerin 1 numarası Martina Hingis, partöneri Sania Mirza ile Ekaterina Makarova-Elena Vesnina ikilisini 7-5 6-1 yenerek şampiyon oldular. Bu haftaki WTA maçları ise Amerika Charleston ve Polonya Katoviçe'de oynanıyor. Maçları hem Sports TV hem de Eurosport 2 veriyor.

Göcek'te şampiyonlar geçidi

Adana, Crea, tekrar Adana klasman turnuvaları ardından Göcek İTF Senior Grade 5 Turnuvası yapıldı. Uluslararası turnuva maalesef dış ülkelerden çok az katılımla "biz bize" gibi gerçekleşti. İzmir'den katılanların neredeyse tamamı (en yaşlı oyuncu olarak ben hariç) kupalarıyla döndüler: 50+ tek erkekte Remzi Pekün; 60+ tek erkekte Cafer Şen; 65+ tek erkeklerde Hasan Sarıoğlu; 50+ tek kadında Ayşim Pennetti; 60+ tek kadınlarda Aysel Ertuğ; 50+ çift kadınlarda Aysel Ertuğ-Ayşim Pennetti şampiyon oldular. 50+ çift kadınlarda Canan Boz-Filiz Kuzu ile 60+ tek kadınlarda da Tülay Seyhan Mungan ikinci oldular. Oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Ancak böylesi bir uluslararası turnuva için ışıklar çok yetersiz. Kısa sürede sorun çözülmeli.

Uluç'a Avrupa'dan ödül


Türkiye Tenis federasyonu eski başkanlarından ve halen yönetim kurulu üyesi Ayda Uluç hanımefendiye Avrupa'dan ödül geldi. Uluç, uzun yıllar asbaşkanlığını ve yönetim kurulu üyeliğini yaptığı "Avrupa Tenis Birliği" tarafından geçen ay İsviçre'nin Lozan kentinde düzenlenen bir törende "Yaşam boyu onur ödülü"ne layık görüldü. Gurur verici bu ödülden dolayı kendisini kutlarız.

Batman Turnuvası


Marsel'in toprak sezonuna hazırlanmak için katılmadığı toplam ödülü 42 bin 500 dolar olan bu ATP-Challenger Turnuvası'nın ana tablosunda da ülkemizi Cem İlkel, Barış Ergüden, Barkın Yalçınkale, Anıl Yüksel, Altuğ Çelikbilek, Sarp Ağabigün ve Tuna Altuna temsil ediyor. Gençlerimize başarılar diliyorum.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA