• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Davis Cup finalleri NECDET KESTELLİ

Davis Cup finalleri

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.11.2015, 00:00
Davis Cup'ta final heyecanı yaşanacak. İngiltere ve Belçika arasında oynanacak olan 2015 finalleri Belçika'nın Gent şehrinde yarın başlayıp, 29 Kasım'a kadar sürecek. Andy Murray'ın bu finallerde neler yapacağı merakla bekleniyor.

Djokovic bir numara

2015 yılının tek yıldızı ve değişmeyen bir numarası Sırp raket Djokovic, sene sonu finallerinde dördüncü kez kupayı kucaklayarak, 6 şampiyonluğu olan Federer'in gerisinde kalsa da, Pete Sampras ve İvan Lendl'i yakaladı. Ayrıca bugüne kadar hiç görülmemiş bir şekilde, dünya sıralamasında en yakın takipçisi ile arasındaki puan farkını 8000'e çıkardı. Grup maçlarında Federer'e iki sette yenilen Djokoviç, finalde yine Federer'le karşılaştı. Ama bu sefer Federer'in servis zaafiyetini ve özellikle ikinci servislerini hiç affetmeyerek rövanşı aldı. Unutmayalım ki, Djokoviç bu sene oynadığı 82 maçın yalnızca 6'sını kaybetti ve 700. galibiyetine çok yaklaştı. Not: 1984 yılında McEnroe 93 maç oynamış ve yalnız 3'ünü kaybetmişti... Federer de, ezeli rekabette Djokoviç ile galibiyet durumu 22/22 olsa da 2015 yılındaki çok başarılı sezonu bu kupayla kapatmak istiyordu, olmadı.

Yıl sonu ödülleri

Yıl sonu ödülleri dağıtılmaya başlandı. Roger Federer, ATPWorldTour. com Fan Favorite ve Stefan Edberg Sportsmanship ödülüne layık görüldü. Federer ödülünü kapalı kortta Berdych'i yendiği maç sonrası Stefan Edberg ve ATP Başkanı Chris Kermode'in elinden törenle aldı. Bu arada Federer kapalı kortta oynadığı 324 maçın 261'ini galibiyetle tamamlamayı başardı. Federer ödül almayı çok sevdiğini, bu ödüllerin kendisini sevip takip edenlerin oylarıyla verilmiş olmasından dolayı da ayrıca mutluluk duyduğunu ifade etti.

Antalya'da önemli konuklarımız var

Dünya Tenis Antrenörleri Konferansı Antalya'da başladı. Duyurusunun yayınlandığı günden beri, bu önemli etkinliğin yapılış şekli, organizasyonu, fiyat politikası, katılım imkan ve detayları üzerindeki tartışmalar ve yakınmalar devam ediyor, daha da devam edeceğe benziyor. Uluslararası Tenis Federasyonu'nun her iki yılda bir düzenlediği ve dünyanın en geniş katılımlı tenis antrenörleri konferansının 19'cusu bu yıl Türkiye Tenis Federasyonu'nun ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. İngiliz Fed Cup Kaptanı Judy Murray, Belçika Fed Cup eski kaptanı Carl Maes, eski Davis Cup oyuncusu ve halen Türk Davis Cup takımının antrenörü Dominik Hrbaty ile Francisco Roig sunumlarıyla konferansa değer ve renk katacaklar.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA