• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Federasyon başkanlığı NECDET KESTELLİ

Federasyon başkanlığı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.10.2016, 00:00

Seçimler yaklaşırken federasyon başkanlığının ne anlama geldiğine bir bakalım...
Federasyon başkanlığı hem protokol, hem de görev olarak çok önemlidir. Başkan olursanız protokol olarak her kapıyı açan bir anahtara sahip olursunuzİstediğiniz anda Vali'ye, belediye başkanına ulaşabilirsiniz...
Başlangıçta pek farkına varmasanız da, önce yüzlerce kulübün, binlerce oyuncu ve antrenörün, masörlerin, hakemlerin, top toplayıcıların hatta o branşla ilgili malzeme satıcılarının patronu olursunuz... ITF, ATP ve WTA gibi dünya tenisini yöneten organizasyonların, önemli misafirisiniz artık. İki günde bir seyahata çıkar, maçlar izler, kupalar takdim eder, gazetelerde manşet olur, eğitim ve konferanslara katılırsınız. Ailenizden sık sık uzak kalır, yorgun düşebilirsiniz ama başarılıysanız, iki senenin nasıl geçtiğini anlamadan yeni seçimlere hazırlanmaya başlarsınız. Hatta başlattığınız projeleri bitirebilmek için süre tanınmasını istersiniz...
Aslında aday olurken ödediğiniz 2 bin lira "sorma ver parası" bütün bu yorgunluk karşısında çok fazla değil mi?

KARMAŞIK İŞLER

Sharapova'nın cezası azaltıldı, polemikler çoğaldı...
Shara, acaba boşuna mı kortlardan uzak tutuldu? Doping kurulu önce verdiği cezayı azaltarak hatasını mı telafi etmeye çalışıyor?
Madalyonun diğer yüzünde ise şu sorular var; Shara yaptıklarından böyle kolayca kurtulabilecek mi? Rakipleri acaba onu bu kadar çabuk affedebilecek mi? Doping yalnız maç kazanmak için mi yapılıyor, yoksa yakınlarda gündeme sık gelmeğe başlayan başka konulara da mı yardım ediyor?
Çok karmaşık ve önüne geçilmesi zor bir durum...

ALKIŞLAR İPEK'E

İpek Soylu WTA dünya sıralamasında 153. sıraya yükseldi.
Beklediğim bir şey, beklediğimden de çabuk oldu.
Kutluyor ve ayakta alkışlıyorum.
Yeter ki yerini hazmederek aynı şekilde ve özveri ile devam etsin!
Teklerin yanın da çiftlerde de gösterdiği başarılar çok önemli. Çin'de yine ikinci turda maşallah- Daha yükselecektir...

YENİ BİR DÖNEM

Sene sonu turnuvalarına gireceği belli olanların yanında, ilk sekize girebilecek olanların gidişatı da çok önemli.
Bu mücadele tüm hızıyla sürerken, yaprak dökümü başladı mı acaba? Eski dünya 1 numaraları ve en çok Grand Slam kazananlardan Rafael Nadal ve Roger Federer 13 yıl sonra ATP sıralamasında ilk dört oyuncunun dışında kaldı. Yoksa bu durum, yeni bir dönemin habercisi mi?
Spor hayatında hiç sakatlık yaşamamış olsa da son zamanlarda bu furyadan nasibini alan Federer artık 7. sırada ve riskli bölgede. Nadal ise uzun süredir başarıya hasret kaldı. Şimdi 5 numara... Sıralamada ilk 4 basamakta Novak Djokovic, Andy Murray, Stan Wawrinka ve Kei Nishikori bulunuyor.
Son sekizin nasıl tamamlanacağı ise tenis camiasının merak konusu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA