• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Cumhuriyet çocukları haydi korta NECDET KESTELLİ

Cumhuriyet çocukları haydi korta

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.10.2016, 00:00

İzmir Balçova'da faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk ve tek veteran kulübü olan ETV, 20-30 Ekim arasında 3. geleneksel ve altın ödüllü Cumhuriyet'in Çocuklar Tenis Turnuvası'nı düzenliyor. Sosyal sorumluluk ve destek projesi olan bu turnuvanın geliri her zaman olduğu gibi 9 Eylül Tıp Fakültesi burs grubuna bağışlanacak. ETV yönetimine, katılan tüm destekçi ve sporseverlere başarılar diliyor, etkinliğin örnek olmasını diliyorum.

Uçuyorlar

İpek Soylu, WTA Taşkent Açık'ta çiftlerde finale yükseldi ve bu kategoride dünya sıralamasının 82. sırasına yükselerek İpek Şenoğlu'ndan sonra ilk yüz oyuncu arasına giren ikinci Türk oyuncu oldu. Melis Sezer ise hem teklerde, hem de çiftlerde İsrail'de kazandığı şampiyonluklarla memlekete mutlu döndü. Cem İlkel'de 321 sıraya yükseldi. Sporcularımızın hepsini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Anlaşılır gibi değil!

İşitme engelli tenisçimiz Tütem Banguoğlu tüm masraflarını kendisi karşılayarak, son 3 senedir Türkiye'yi uluslararası turnuvalarda temsil ediyor. Bu sene katıldığı Dünya İşitme Engelliler Tenis klasmanı kapsamındaki Slovenia Deaf Tennis Open 2016 turnuvasında tek bayanlarda 4. oldu ve dünyanın 15. sırasına yükseldi. Çift bayanlarda ise ortağıyla final oynadılar, 2. oldular. İlginç ve korkunç olanı ise Haziran'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda antrenörleri tarafından aşağlanmış, milli formaları ellerinden alınmış olması. Bu nedenle dünya şampiyonasında normal kıyafetleri ile mücadele etmişler. Anlaşılır gibi değil.

Çok çirkin şeyler

Nereye el atsanız eliniz yanıyor. İki tenis hakemimizin ömür boyu mesleklerinden men edilmesi hem ücüzü, hem utanç verici, hem de düşündürücü maalesef. Bu cezaların bahis ve şike konuları ile yan yana getirilmesi ise başka bir boyut. Belki de doping olaylarını da bu çerçevede değerlendirmek gerek. Derinliğini ve bulaşabildiği yerleri düşünmek bile kabus.
Tabii bunların hepsi bize özel deği, tüm dünyayı sarmış durumda... Çaresi nedir? Yok gibi! Çünkü insanoğlunun içinde. Allah sonumuzu hayretsin.

Turnuva trafiği

Dünyada gerçekleşen kadın, erkek, genç ve senior turnuvalarının haddi hesabı yok. Bu etkinlikler o kadar çok ki, takip etmek neredeyse olanaksız. Haber grupları bile bunlara yetişemez oldu. Özellikle bunları takip edip, haber yapmaya ve yorumlamaya çalışan çok sayıda arkadaşımız var. Ancak bu konularda, son zamanlarda iyi yol almakta olan Hüseyin Atay hocayı takip etmekte fayda var. Benden söylemesi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA