• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
izmir’e yakışır NECDET KESTELLİ

izmir’e yakışır

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.09.2016, 00:00

Dünya tenisinin yıldız adayları 9. kez İzmirlilerle UTEM'de buluştu. İzmir, tenise önem veren, ilgi duyan, 1903 yılından beri uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapan bir kent. İzmir'in kalbindeki Küçük Kulüp'ün yanı sıra, İzmir Belediye Başkanı merhum Dr. Behçet Uz tarafından kurulan Türkiye'nin 3. Büyük kulübü olan Kültürpark Tenis Kulübü ve KSK İzmir'in gurur kaynağı olmuş şampiyonlar yetiştirilmiştir. Böylesi spor aşığı bir şehre de böyle bir turnuva yakışırdı değil mi?
Yeri biraz uzak gibi gelse her sene giderek artan seyirci sayısı, turnuvaya katılan Türk oyuncularının her sene giderek artan başarı grafiği yüzümüzü güldürmeye başladı bile! Bu güne kadar iki defa finale çıkan Marsel'in bu kez zirveye çıkacağına inanıyor, diğer oyuncularımızın ise bu turnuvada önemli bir tecrübe kazandığını görüyorum. Zor bir dönemde turnuvanın gerçekleşmesi bile başarıdır.
Kaldı ki böylesi olayların sürekliliği olmazsa olay biter.
Emeği geçenleri kutluyor, sporcularımıza başarılar diliyorum.

Gençler iyi yolda

İpek Soylu, Çin'de oynanan 50 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında finalde Belaruslu Olga Govortsova'ya yenilerek turnuvayı ikincilikle tamamlamayı başardı. Kutluyoruz.
St.Petersbourg'taki 100 bin dolar ödüllü ITF turnuvasına 1 numaralı seri başı olarak katılan Çağla Büyükakçay ilk turu rahat geçti. Şampiyon olmaması için hiç bir neden yok. Bekliyoruz. Tuna Altuna ve Cem İlkel 68. ATP Open TED Challenger'de başarılı bir hafta geçirdiler ve ilk defa çiftlerde yarı final oynama başarısı gösterdiler. Tebrikler.

Güzel mücadele

Wawrinka Raonic Berdych bu hafta St.Petesbourg turnuvasındalar.
Sene sonu finalleri için yol hala biraz uzun.
Thiem, Goffin ve Pouille Metz'te ter dökecekler.
Güzel mücadele olur.
WTA yıldızları ise Tokyo, Guangzhou ve Seul turnuvalarında mücadele edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA