• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Wimbledon hazırlığı NECDET KESTELLİ

Wimbledon hazırlığı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.06.2017, 00:00

TEB ile TTF'nin işbirliği ile Kaya Palazzo Belek'te gerçekleşecek olan Türkiye 'de ilk çim kort turnuvası, Wimbledon öncesi ATP Antalya Open için tüm hazırlıkları tamamlandı. Bu turnuva, Türkiye'yi tenis ülkesi yapmak ana hedefinin önemli bir halkasını teşkil ediyor ve olimpiyat hedefine de yaklaştırıyor. Antalya Open'de dünyaca ünlü yıldızları kortlarda göreceğiz. Dünya 7 numarası Thiem, Lorenzi, Verdasco, Troicki'nin yanında milli sporcularımızı da izleme şansına sahip olacağız.

Nadal'a rekor yakıştı

Roland Garros'ta müthiş "backhand"ine rağmen, tüm maç boyunca Nadal'ın 2 saat 5 dakika boyunca müthiş ve mükemmel oyunu, korkunç etkili "forehand"'leri karşısında her bakımdan aciz kalan Wavrinka 3 kısa set ile resmen ezildi ve Nadal'ı alkışlamakla yetindi. Aslında topun oyunda kaldığı toplam 22 dakikanın aslında ne kadar uzun olduğunu da görmüş olduk. Ayrıca ortalama olarak her bir puanın 8 saniye sürdüğünü de öğrenmiş olduk. Oyunun hızına bakın... Şaşırtıcı değil mi? Nadal bu netice ile burada 3 defa hiç set kaybetmeden şampiyon olan Borg'un rekorunu egale ettiği gibi burada ki 10. "La Decima" şampiyonluğunu da kazanarak kendi adına erişilmesi çok güç bir rekorun da sahibi oldu.

İzmir'de büyük ödüllü turnuva

İzmir'in en köklü tenis kulübü, ayni zamanda ilklerin öncüsü Kültürpark Tenis Kulübü'nde, bu hafta sonu elemeler ile başlayacak 60.000 dılar toplam ödüllü kadınlar turnuvası için tüm hazırlıklar titiz bir şekilde takip edilip tamamlanıyor. Kulübümüz bu büyük şölen için hazır! Ya seyirciler? İlk defa ayağımıza gelen bu büyüklükteki kadınlar turnuvasını izlemek üzere ve İzmir tenis severlerine yakışır şekilde tribünler doldurulmalı.
Bu turnuva kaçırılmamalı. O kadar!

Stuttgart fikstürü ve Federer

Federer burada geçen sene yarı finalde Dominic Thiem'e, Halle Turnuvası'nda da yine yarıda A. Zverev'e ve Wimbledon'da Raonic'e yenilmişti.
Federer son çim turnuvasını 2015'te 8 defa şampiyonluğa ulaştığı Halle'de Seppi'yi yenerek kazanmıştı. Federer, 2 ay dinlendik ve tüm toprak sezonunu atladıktan sonra ATP'ye gevşemiş ve dinlenmiş olarak dönüyor. Sene başından beri, 3'ü Nadal'a karşı olmak üzere 19 maç kazanmış, bir tek maçta dünya 116 numarası Donskoy'a yenilmişti. Yeni saç modeli ile daha da gençleşen 35'lik Federer'i yeniden kortlarda seyretmek herhalde çok zevkli olacak. Kaçırılmamalı...

Ostapenko gerçeği

Jelena Ostapenko Rolland Garros'u kazanınca neredeyse herkes tarafından tanındığı, takip edildiği, çoğunluk tarafından pek sevilmediği, şampiyon olmasının pek istenmediği ortaya çıktı. Ama beklenmedik şekilde Roland Garros'ta şampiyon olunca görüşler farklılaşmaya başladı. Ostapenko, bir anda küçük bir ülkenin büyük yıldızı, zengin ve şöhret oldu. Tenise bir güneş gibi doğdu, bilinen bütün stratejileri alt üst etti. Herkes te bu durumdan biraz şaşkın. Özellikle kadın Tenisinin ona ihtiyacı varmış, aslında erkeklerinde var ya! Neyse genç şampiyonu kutluyor, oyununu değiştirmeden devam etmesini diliyorum. Sayesinde tenis artık daha zevkle ve heyecanla seyredilebilecek

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA