• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Neden kazanamıyorlar NECDET KESTELLİ

Neden kazanamıyorlar

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.05.2017, 00:00

3-5 elit oyuncu dışında profesyonel tenis camiasındaki ilk yüz oyuncu arasında artık galiba pek fark kalmadı. Hepsi koşuyor, neredeyse hepsi uzun boylu, hepsi fit, hepsi güçlü... Vuruşlar müthiş, her şeyleri var. Servisler çok hızlı ve etkili, oyun zekaları çok yukarılarda ve kendilerine güvenleri var. Her halde tek eksikleri mental ki, çırpınıp zorlasalar da kazanamıyorlar...

Tenisin en zor sezonu

Turnuvalar yoğun: şimdi üstelik te en zor geçtiği bilinen toprak kort mevsimindeyiz.
Uzun süren maçlar izliyoruz. Çoğu üç set ve yakın geçen mücadeleli maçlar. Ayrıca, tenis bu!
Şaşırmamız gerekir ama sık sık maç sayısı atılıp kaybedilen ve de bu kadar çok maç sayısı çevirip kazanılan maçları gördükçe insanın şaşırmaması elde değil herhalde. Yoksa oyuncular arasında ki teknik ve fiziki farklar mı azaldı? Her oyuncu artık fikstürler de önüne çıkan herkese ciddi rakip olabiliyor...

Madrid'te neler oldu?

Berdych, Dimitrov, Murray ve Raonic çeyreği göremeseler de Djokovic'i rahat geçen Nadal finale çıkıyor ve genç Dominic Thiem'i de yenerek bu sene ki hem toprak kortta yenilmezliğini 15-0'a yükseltiyor, hem de Madrid'te ki 5. şampiyonluğu ile Djokovic'in rekoru olan 30. ATP Master 1000 unvanına ulaşıyor.
Çiftlerde ise Kubot ve Melo ikilisi ise senenin ikinci ATP Master 1000 şampiyonluğunu elde etti. Kadınlarda ise Kerber ve Sharapova'yı diş gıcırtıları arasında geçen Bouchard'ın bu galibiyetleri pek işe yaramadı ve Halep Mladenovic 7-5, 6-7 (5), 6-2 ile zorlu bir maç sonrası yenerek burada üst üste ikinci şampiyonluğunu kazandı

Bizimkilerden haberler

21 yaşındaki milli tenisçi Cem İlkel, kariyerinin ATP Challenger düzeyinde ki ikinci finalini Özbekistan'ın Karşi şehrindeki 75 bin dolar toplam para ödüllü turnuvada ulaştı, ancak finalde Belaruslu rakibi Gerasimov'a 6-3, 7-6 yenilerek ikinciliği elde etti.
Çiftlerde gösterdiği başarılara rağmen Davis Cup'ta bile yer bulamayan, WC'lara bile uygun bulunmayan Tuna Altuna, İstanbul Open'de finale çıkarak büyük başarı kazandı ve dünya 205 numarasına yükseldi.
Bu hafta Almanya'da katıldığı ATP Challenger Tour Heilbronn Turnuvası'nda bu sefer Hollandalı partöneri ile yükselişine devam ediyor. Hedef Wimbledon...
Aynı turnuvada, Türkiye bir numarasını Cem İlkel'e kaptıran Marsel İlhan'da teklerde mücadele ediyor.
İniş çıkışlı bir tenis yaşamı ardından son haftalarda gösterdiği başarılı yükselişten sonra İstanbul Cup'ta ki üstün başarısı ile Başak Eraydın tenisimizin yeni yıldızı olarak Türkiye'de de ilk sıraya yükseldi. O da Fed Cup'ta kendine yer bulamasa da İslam Dayanışma Oyunlarında ön saflarda mücadele için davet edildi.
İpek Soylu Fransa'da: Sezonun ikinci Grand Slam turnuvası Roland Garros öncesi son hazırlığını 60 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında oynuyor. İlk turu geçen İpek Soylu, ikinci turda rakibini bekliyor. Çağla Büyükakçay ise Engie Open'da... Tüm oyuncularımızı kutluyor ve başarılar diliyoruz.

Federer neden yok?

Federer, 28 Mayıs 11 Haziran tarihlerinde oynanacak Roland- Garros'a katılmayacağını, 2017 başından beri muhteşem bir sezon geçirdiğini, ancak bu başarının sürekliliği ve uzun yıllar daha kortlarda mücadele edebilmesi için turnuva programlamasının çok önemli olduğunu belirtti.
Federer oynayacağı bir toprak kort turnuvasının kendisine hiçbir şey katmayacağını, buna karşılık çim ve sert zemin turnuvalarına hazırlandığını açıkladı. Akıllıca...
Uzun süre ve sağlıkla oynamayı hedefleyenlere duyurulur.

Sıra Roma'da

Ve sürpriz sayılmasa da ilk müthiş mücadele sonrasında Del Potro, Dimtrov'u geçti... Roma'da kılıçlarını bilemiş olan çok raketşör göreceğiz herhalde!
İyi seyirler dilderim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA