• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Akhisar’ı hakemler yaktı NEVZAT GÜZELIRMAK

Akhisar’ı hakemler yaktı

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.04.2018, 00:00

A khisar Belediyespor, şampiyon adaylarından yıldızlar topluluğu Başakşehir önünde nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı. Başakşehir'de belki Arda Turan'ın transfer bedeli Akhisar'ın tüm yabancılarının üzerindeydi ama futbolda mücadele eden, formasını terleten ve korakor puan savaşı yapan, oynadığı futbolun karşılığını almalı.
Ama tabii hakemler izin verirse. Maçın 75.dakikası oynanıyor, Başakşehir atağında topu aut çizgisini 20 santim kadar geçiyor ama hakem Yaşar Kemal Uğurlu ile yardımcısı Erdinç Sezertam görmüyor, oynatıyor, Alpaslan çeviriyor, Visca golü atıyor. Yazık değil mi, günah değil mi? Ligde takımların durumuna göre mi karar vereceksiniz ? Maçta kimi zaman Başakşehir'in 79'a 21 gibi oyun üstünlüğü vardı ama, istatistikler bazen yanıltıcı oluyor. Bir yan topta Serginho nefis kafa golüyle Akhisar'ı öne geçirirken milli kaleci Volkan Babacan'ın kalesinde çakılı kalışı ilginçti.

KIRILMA ANI

Maçın 45.dakikası tam kırılma anıydı. Topla fırlayan ve Başakşehir defansını geçen İsveçli Larsson'un, "Al da at" dercesine verdiği pası Seleznyov, kaleci Volkan'a nişanlamasa devre 2-0 bitecek ve belki de galibiyet garantilenecekti. Başakşehir ikinci yarının hemen başınra Elijah'la bulduğu golle moral buldu, oyuna asıldı. Ve yukarıda belirttiğimiz gibi dışardan çevrilen topla galibiyet Başakşehir'in oldu. Şimdi mağdur Akhisar olduğu için TV'lerde ve medyada bir nebze değinilecek, sonra unutulacak. Ya aynı haksızlık Başakşehir'e yapılsaydı? Kesin kıyamet kopardı. Akhisar'da Okan Buruk'un, güçlü rakibinin orta sahada etkinliğine izin vermesi ve kapılan toplarla hızlı adamlar Larsson ve Muğdat'la kontrataklar düzenlemesi çok akılcıydı. Akigolar'da Sissoko'nun cezalı olması tabii ki dezavantajdı. Ama Akhisar 90 dakik böyle bir rakibe akarşı oyuna asıldığı için alkışlanmalı. Hakkını yiyenler mi? Vicdanları varsa ezilecekler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA