• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Akigo’ya takviye gerek NEVZAT GÜZELIRMAK

Akigo’ya takviye gerek

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.08.2018, 00:00
Akhisar hem lig, hem Avrupa, hem de Türkiye Kupası’nda zorlu sınavlara çıkacak. Kulübe mutlaka takviye edilmeli, aksi halde işi zor. Seleznyov’un ise alternatifi bulunmalı...

Akhisarspor bizim efsane Göztepe takımı gibi müthiş bir başarı çıkışı yaşayarak, 7 yıl içersinde ligde kalıcı olmanın yanı sıra, önce Ziraat Türkiye Kupası'nı, sonra da de Süper Kupa'yı kazandı.
Ama bu aldatıcı olmamalı.
Tamam Akhisarspor tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı kaldırdı ama, Süper Lig'de de kümede kalmayı son haftalarda başardı. Bu sezon ise işi çok ama çok zor. Süper Lig cadı kazanı. Önlerinde UEFA Avrupa Kupası ve bir de Türkiye Kupası var. Tabii ki öncelik Süper Lig olmalı. Diğerleri ikincil hedefler. Avrupa Kupası tecrübe anlamına geliyor.
Eee Türkiye Kupası'nın son şampiyonu Akhisarspor'a önümüzdeki sezon da kupada şampiyonluğa oynamak yakışır.

ZENGİN BİR KADRO GEREK

Bunları göz önünde bulundurarak Akhisar'ın alternatifi bol bir kadro oluşturması gerekir. Muğdat Çelik Galatasaray'a, Soner Aydoğdu Başakşehir'e, Orhan Taşdelen Adana Demirspor'a, gitti, Olcan Adın ise serbest bırakıldı. Takıma Avdija Vrsajevic(Osmanlıspor), Güray Vural (Kayserispor), Elvis Manu (Gençlerbirliği), Josue transfer edildi. Ama yetmez. Mutlaka ve mutlaka 2-3 oyuncu daha lazım.
Çünkü kulvar çok, rakip bol, risk büyük. Bir gerçeği söyleyelim takımın yaş ortalaması da yüksek.
Sakatı var, cezalısı var.
Kulübe mutlaka ve mutlaka çok güçlü olmalı.

SELEZNYOV'UN ALTERNATİFİ KİM?

Maşallah Seleznyov Akhisarspor'da döktürüyor. Müthiş bir golcü. Üç Büyüklere 9 gol atmak önemli iş. Ama bana göre tek. Ya oynamazsa? Elvis Manu tek başına forvette düğüm çözecek bir golcü değil gibi görünüyor. Seleznyov'u bile zorlayıp kadroda yer alabilecek bir golcünün mutlaka alınması şart.

SUSİÇ BU İŞİ KALDIRABİLİR

Okan Buruk'un gönderilmesi doğru veya yanlış ama profesyonelliğin içinde bunlar var. Yoksa Cihat Arslan da, Hamza Hamzaoğlu da çok başarılıydı. Şimdi takımın başında Safet Susic var. Yılların kurt teknik direktörü.

KADRO YAŞLI

Maalesef Akhisarspor'un kadro yaş ortalamasının yüksekliği de düşündürücü.
Kalecilerden Fatih 32, Bora 38 yaşında. Yeni transferlerden Vrsejeviç 32, Lopes 32, Serginho 32, Dany 32, Mustafa 31, Caner 30, Güray 30, Bokila 30, Hora 30, Kadir Keleş 30, Henrique 29, Aykut 28, Josue 28 yaşında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA