• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Susiç’in yanlışları NEVZAT GÜZELIRMAK

Susiç’in yanlışları

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.09.2018, 00:00

Afyon'daki maç öncesi kadrolar açıklandığında hani "Şapkamız uçtu" derler ya, öyle şaşırdık Akhisarspor'un 11'ine. Boşnak teknik direktör Safet Susiç, muhteşem fiziğiyle takımın defansının belkemiği, attığı gollerin önemli katkı yapan oyuncusu Mustafa Yumlu'yu yedek kulübesinde oturtuyordu.
Herkes biliyor ki Akigolar'ın ligde tutunmasının sihri tamamen defansı ve kalecisinin başarısıyla orantılıydı. Kalede Fatih, önünde Lopes, Mustafa Yumlu, Caner Osmanpaşa ve Ömer Bayram dörtlüsüne Türkiye'deki tüm takımlar şyapka çıkarıyordu.
Ömer Bayram satıldı, Lopes yok.
Sen Mustafa Yumlu'yu da kenarda oturtur, masanın üç ayağının birden kırılmasını sağlarsan nasıl emniyetli bir yere gelebilirsin?
İlk yarı 10 orta yapmış yeşil-siyahlılar netice sıfır. "İyi teknik adam, en iyi kadroyu sahaya sürendir" derler. Safet Susiç'in acaba bu tartıda ne kadar ağırlığı var?

Forvetsiz Akhisar

Defanstaki hatası böyleydi Susiç'in de ya hücum hattı. Golcü Seleznyov'un 4 maç ceza almasının ardından tek tabanca kalan forvet Elvis Manu da kenarda oturuyordu. Forvetsiz takım Ankaragücü önünde puan ve puanları nasıl alacaktı.
Takım ilk yarıyı 1-0 yenik kapadıktan sonra Elvis Manu ve Josue'yi alarak başladı Akhisar. Ve önemli bir baeskı kurdu ama Elvis Manu sol ayakla topa vurma özrü olduğu için önemli bir fırsatı kaçırdı.
10 korner attı Akhisar, Ankaragücü tek ama neye yarar, gol atamayınca, atacak bulunmayınca. Yazık oldu, Ankaragücü ligde kalma mücadelesi yapan takımlar arasında sayılıyor ve bu hatta önemli bir rakibindi. Yenilmeyecek bir takım değildi başkent ekibi. 5 maçta henüz tek galibiyet yok, 2 puan var. Gidiş kötü, toparlanmak gerek. Bu kadroyla üç karpuzu bir koltuğa sığdırmak çok zor, hatta imkansız. Avrupa Kupası derdi de cabası. Dileriz tehlikeli bölgeden sıyrılır Akhisar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA