• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tolga ve Frei SELAHATTİN ERTAŞ

Tolga ve Frei

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.03.2016, 00:00

Selahattin ERTAŞ

selahattin.ertas@sabah.com.tr

Kartalı kaptan Tolga ile Frei uçurdu…

Kritik Karadeniz deplasmanında, Trabzonspor öncesinde, Ç. Rizespor karşısında Beşiktaş'ın galibiyet alması morallenmesi demekti. Siyah-Beyazlı futbolcular uzun aradan sonra dün akşam derli toplu oynadılar. Ama bilhassa Kerim Frei, ilk kırkbeş dakikada göze batan, takımını hücuma taşıyan oyuncuydu. Oğuzhan ile Sosa nihayet gerçek yeteneklerini sahaya yansıtırlarken, orta alanda Atiba'nın yükünü de paylaştılar.

Yan hakemin penaltı konusunda ısrarı doğruydu. Allah'tan kaleci Tolga, rakibi Deniz'in atacağı yeri hissedip çok iyi hamle yaparak atışı kurtardı. Bu kurtarış arkadaşlarının da aklına başına getirdi, daha disiplinli oynamalarını sağladı. Beşiktaşlı taraftarların özledikleri istedikleri kaleci buydu zaten.

Yalnız son dakikalarda rakip cezasahasında gereksiz paslaşmalar yüzünden Beşiktaş iki net gol pozisyonu harcadı. Devre arasında "İnşallah ikinci yarıda bu boşa kaçan goller aranmaz" düşüncesi aklımızdaydı.

İkinci yarının başlarında Oğuzhan'ın beklenmedik sakatlığı yürekleri hoplattı. Yerine oyuna giren Necip sırıtmadı, görevini başarıyla yaptı. Eğer Alman panzeri Gomez gününde olsaydı fark dördü dahi bulabilirdi.

Gerçek şu ki Beşiktaş'ın yumuşak karnı defansı. Göbekten gelen ataklarda Alexis ile Marcelo'nun zayıf, yetersiz kaldığı bir gerçek. Siyah-Beyazlıların defans arkasına atılan her top sıkıntı yarattı. Allah'tan kaleci Tolga günündeydi, başarılı kurtarışlar yaptı. Şenol hocanın takım tertibi ve oyuncu değiştirme hamleleri doğruydu.

Ç. Rizespor dün akşam oynayamadı. Bunun sebebi ise Beşiktaşlı oyuncuların çok iyi oynamalarıydı. Ortasahayı tamamen rakip oyunculara kaptırdılar. Frei'nin driplinglerine çare olamadıkları gibi, Deniz'in kaçırdığı penaltı atışı konsantrasyonlarını iyice düşürdü.

Beşiktaş oynadı, oynatmadı ve hak ettiği galibiyeti aldı. Siyah-Beyazlılar aynı oyun disiplinini Trabzonspor'a da uygularsa, sahadan galibiyetle ayrılacaktır.

Hakem Serkan Çınar güzel koşular yaptı ve pozisyonlara hep yakındı. Maça etki edecek hatalı düdükler de çalmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA