• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir altyapının incisi ama... SELAHATTİN ERTAŞ

İzmir altyapının incisi ama...

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.12.2016, 00:00

Süper Lig'de Ege bölgesini sadece Akhisar Belediyespor temsil ederken, İzmir takımları yıllardır yok. Ama altyapıdan yetişen 127 İzmirli futbolcu Süper Lig'de ter döküyor, Milli takımlarda oynayıp, geleceğin yıldız adayları arasında yer alıyorlar.
Altınordu'dan Başakşehir'e gelen Cengiz Ünder takımının başarısında pay sahibi.
Üç büyükler kadrolarına katabilmek için perde arkasında pazarlık yapıyor. Cengiz'in yanısıra Salih Uçan (F.Bahçe), Yekta, Semih (G.Saray), Mehmet Batdal (Başakşehir), Okay Yokuşlu (Trabzon), Cenk Gönen (G.Saray) İzmir topraklarından yetişenlar arasında bir çırpıda sayıverdiklerimiz. U-19 Milli Takım kadrosundaki 18 yaşındaki Egeli futbolculara bakın: Yusuf Aslan, Ali Mert, Enes Durak (Altınordu), Jiyan (Menemen Belediye), Yusuf (Tire), Alpay (Buca)...Altay'dan Furkan fışkırıyor. Büyük ihtimalle bu isimleri sezon sonunda iyi ücretlerle Süper lig takımları kapacak... Spor Servisinden arkadaşlarım kaliteli isimler olarak, Halil, Göktuğ (Göztepe) Erce Kardeşler (Altınordu), Alperen (Bucaspor), Erhan, Ali Say ve Arif'i (Karşıyaka) eklediler. Ziraat Türkiye Kupası maçlarında izlediğim Akhisar Belediyesporlu genç Sefa Memnun da fiziği, tarzıyla geleceği parlak oyuncu olduğunu gösteriyordu.
Altay'ın bir zamanlar rakipsiz olduğu altyapı üstünlüğünü şimdi Altınordu, Göztepe ve Buca almış durumda. Süper Lig'de Akhisar'ın yanında İzmir takımın olmaması koca bir kayıp. Türkiye'nin yıldız oyuncu yetiştirme fabrikası olan İzmir neden A takımlar düzeyinde başarılı olamıyor?

Yönetici görünümlü polemikçi!

Galatasaray yöneticisi Levent Nazifoğlu ceza almasına rağmen Beşiktaş ve F.Bahçe'ye laf atmadan duramıyor.
Osmanlıspor maçında oyuncuları Serdar Aziz'in sakatlanmasıyla ilgili konuşurken, "Beşiktaş da 17 Ocak'ta o stada gidecek, bakalım ne yapacaklar?" diye alakasız çıkışta bulundu. Bu tip söylemler için atalarımız, "Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı" demişler.
Nazifoğlu'na hatırlatayım: "Beşiktaş stadı yokken uzun süre ev sahibi olarak Ankara'da oynamıştı."

Gözlemcilerin notları ters orantılı

Süper Lig'de ve 1. Lig'de izlediğimiz maçlar çoğunlukta.
Ayrıca emekli hakemlerimizin yazıp söylediklerini izliyorum. Onlarla ortak noktada buluşuyoruz:
Gözlemciler hakem maçı kötü yönetse de yüksek notlar veriyor. Bu sebeple maç almaya devam ediyorlar. Katılmadığım nokta şu: MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'na ağır eleştiriler yapıyorlar.
Unutmasınlar ki aynı hataları kendileri de MHK Başkanı ya da yöneticisi oldukları dönemde yapıyorlardı. Ve MHK içindeki "babalar ve oğulları" sıkıntısını daha sonra detaylı yazacağım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA