• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Galatasaray’da suçlu kim? SELAHATTİN ERTAŞ

Galatasaray’da suçlu kim?

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.04.2017, 00:00

Bireysel değil, takım halinde kötüler. Ancak iç sahada alınan farklı galibiyetler yanılttı. Bu kazanımların çoğu da puan cetvelinin altındaki takımlaraydı. Deplasmandaki maçlarda takım arızası ortaya çıkıyor: kötü oyun, başarısız sonuçlar kulüpte dengeleri bozuyordu. Ama diğer hafta Telekom Arena'da alınan galibiyetle hafta kurtarılıyordu. Başakşehir SK'ne alınan tarihi yenilgi, şapkanın düşmesine gerçeklerin görünmesine neden oldu. İşlerin bozulmasının ana kaynağı Fatih Terim'in yollandığı günden başlıyor. Şu günlerde ise Başkan Dursun Özbek hataların kendisinde ve sözlerini dinlediklerinde olduğunu kabullenmeli.
Yoksa sarı-kırmızılı taraftarlar saç baş yolmaya devam eder. Bir de Tudor için şunu diyebilirim...
Futbolda büyük takımlar, büyük hocalara emanet edilir...

Bombaya rağmen

Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçı öncesi Almanya'da B.Dortmund otobüsüne bombalı saldırı oldu. UEFA maçı bir gün sonraya erteledi. Takımlarımız ne zaman Avrupa'da başarılı sonuçlar alıp üst tura çıksa, rakiplerin mızıkçılıkları geldi aklıma. Sınırımızdaki en ufak olayda, UEFA'ya başvuran takımlar ya Türkiye'ye gelmek istemez ya da anormal güvenlik önlemleri isterlerdi. Sebep futbolcu ve taraftara psikolojik baskı yapmak, sinirleri germekti. Yıllar önceki G.Saray-Juventus maçı öncesi yaşananlar gibi. UEFA hala çifte standarda devam ediyor..

Tribündeki büyük düşüş

Doksanlı yılların başında Tercüman Gazetesi'nde mesleğe başlamıştım.
Spor servisi masasında Kemal Belgin ve Faik Çetiner gibi Fenerbahçe üzerine yazdıklarıyla ses getiren usta abilerimiz vardı. Guus Hiddink zamanında işler kötü gidiyordu.
Ne zaman bu taraftar maça gelmez artık diye düşünsek, tribünler yine de doluyordu. Ustaların iddialı lafı vardı: "Sarı-lacivertli formayı sahaya assalar yine de 15 bin taraftar garanti." Fenerbahçe taraftarı artık maça gelmiyor.
Yüzyıllık markanın taraftarının mesajı gayet açık Başkan Aziz Yıldırım'a; Artık Ali Koç gibi başkan görmek istiyorlar.

Kadın Milli Takımı neden başarısız?

Kadın Futbol Milli Takımımızı yakından takip ederim. Maalesef başarılı sonuçlar elde edemediği gibi çok farklı mağlubiyetler de alıyor. İki gün önce de Dünya Kupası elemelerinde Faroe Adaları gibi küçük bir ülkeye 2-1 yenildiler, şampiyonaya gidemiyorlar. Federasyon'un kadın futboluna milli düzeyde çok değer ve her türlü desteği verdiğini biliyorum.
Yalnız kadro seçiminde yıllardır büyük hatalar, haksızlıklar yapıldığı iddiaları var. Bunları kadın ligindeki kulüp yöneticilerimiz dillendiriyor. Milli Takım yetkilileri artık açıklama yapmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA