• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Fransız kalmak! SELAHATTİN ERTAŞ

Fransız kalmak!

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.04.2017, 00:00

15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra yurtdışına kaçan Hakan Şükür ile Arif'in Galatasaray'dan ihraçları hala gündemde. Öncelikle genel kuruldaki oylamada hayır kararını gözlere soka soka ve alakasız şekilde İzmir Marşı'na geçerek yapan bazı üyelerin elmayla armudu karıştırdıkları bir gerçek. Gündemi takip edemedikleri de apaçık ortada.
Neticede darbe teşebbüsü ve FETÖ'nün terör örgütünün devletimiz tarafından ilanı var.
O zaman üyelerin de mutlaka millete karşı hesap vermesi gerekiyor.
Hakan Şükür ile Arif'in onlara yakınlığı apaçık ortadayken, basit oylamayı bambaşka yerlere çekip, güzide kulüplerden Galatasaray'ı zorda bırakmak yakıştı mı? Uğur Tütüneker gönüllü olarak yurtdışından gelmedi mi?
İfadesini verdi. Bir de o üyelerin içinde zamanında kulüp muhabirliği de yapan şimdi kongre üyesi olan meslektaş da var ve amigo gibi davranması hoş olmadı.
Başkan Dursun Özbek ve yönetim kurulu yanlışı doğruya çevirdi. Özbek, orada olaya Fransız kalan üyelere aynen şunları söyledi: Yönetimin aldığı kararda ihraç sebebi, terör örgütüyle olan bağlantıları. Camiamızın bu kara lekeyi taşıması mümkün değil".

Fatih hoca doğru yolda

Grup elemelerinde Finlandiya'yı rahat bir oyunla geçtik.
Sahadaki oyuncular ile tribündekilerin performansı harikaydı.
Eskişehir'in de ilk kez milli olduğu Moldova maçında da sahada sürpriz isimler vardı. Yürekten söylüyorum ilk onbir oyuncularının yaş ortalamasının 24'ten aşağı olması beni ve herkesi sevindirmiştir. Geç kalınmıştı bile. Milli gençlerimizin sahada oynadıkları futbol aldıkları sorumluluk bilinci her yönüyle güzeldi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim hocanın bundan sonraki maçlarda da gençlik aşısına devam etmesini umuyorum.

Emre Mor gerçeği

Emre Mor muhteşem yeteneklere sahip pırlanta değerinde bir futbolcu. Her maçta kendini geliştiriyor, gizli kalmış diğer özelliklerini de ortaya çıkarıyor.
Bu gidişle ben onun hayali olan R.Madrid'de oynayacağı ve Barcelona'da Messi ne ise orada da Emre'nin değerini bulacağı inancındayım.
Abilerin milli ve kendi takımlarında hala ağırlıklarını sürdürdüğü ülke futbolumuzda bizden bir takıma gelmeyip, Dortdmund'a gitmesi de çok doğru bir karardı. Allah yolunu açık etsin.

Yine doping yine rezillik

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Doping yaptıkları saptanan milli atletler Elvan Abeylegesse'ye 2, Gamze Bulut ve Songül Konak'a ise 4'er yıl men cezası verdi. Atletizm ve halterde doping skandallarını Milli düzeyde devamlı yaşıyoruz. Bu iş sonlanacağına giderek artıyor. Anlamadığım federasyon başkanları, yöneticileri nasıl önlem alamıyor? Bu konuda mimli antrenörler mutlaka biliniyordur. Çalışmalarına nasıl izin veriliyor? Türkiye'nin adını böyle doping rezaletine bulaştıranlara ömürlük ceza verilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA