• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yine Luce yeniden Luce SELAHATTİN ERTAŞ

Yine Luce yeniden Luce

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.04.2017, 00:00

Lucescu'nun menajeri kim ise spor medyasında hatırı sayılı arkadaşları var belli. G.Saray'da işler ne zaman kötü gitse, spor sayfalarında boy boy Lucescu fotoları ve başlıkları oluşuyor.
Son haber G.Saray'ın Lucescu'ya CEO'luk teklif edeceğiydi. Rumen hoca gibi kaliteli teknik adam keşke ülkemize tekrar gelse ancak onun Avrupa mentalitesini bırakıp döneceğine ihtimal vermiyorum.

İstatistik yalanı!

Son derbide Fenerbahçe, evsahibi Galatasaray'a karşı yüzde 32 gibi çok düşük topla oynama oranı elde edebilmiş.
Ama kazanan yine Fenerbahçe oldu! Topla çok oynamak başarı değildir. Doğru olan rakip kaleye dikine nasıl ve ne kadar gidildiği, tehlikeli pozisyon yaratıldığıdır.
Sayılar şunu çözemiyor:
Futbolcunun karar anını kimse hesaplayamaz!
İstatistiklere güvenmeye devam edenler aldanmaya da mahkumdur!

Erdemlilik

M. Başakşehir'in milli oyuncuları iki meslektaşımıza insanlığa sığmayacak şekilde saldırmaları utanç vericiydi... Avrupa ya da Amerika'da olsa inanın hepsi hayatları boyunca unutamayacakları ceza alırlardı. Futbolculara verilen cezaları gördünüz... Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın başta kaptan Emre olmak üzere, futbolcularını alıp Turkuvaz Medya grubumuza özür ziyaretinde bulundular.
Bu tavır erdemliliği gerektirirdi, bunu başardılar. Olayı hatırlatarak yaraları deşmeye gerek kalmadı artık.
İnşallah zarar gören meslektaşlarımızın acıları, özürlerle bir nebze de olsa hafiflemiştir.

Taraftar da büyük olmalı

Dünya derbisi El Classico'da Real Madrid-Barcelona maçını taraftarlar yıllardır yan yana izliyorlar. En ufak kavga çıktığını gördünüz mü?
Helle Messi'nin son dakikada attığı gol sonrası taraftarlara yaptığı hareket ve sevinç sporun ruhunu göstermektedir. Madridli taraftar sadece bağırarak el kol hareketleriyle protesto etti, ne sahaya inen oldu ne de taşkınlık yapan... Sadece takımlar değil, taraftar da büyük olmalı. Bizde maalesef böyle bir taraftar kültürü kalmadı.
Şimdi ise taraftar dernekleri maçtan önce sosyal medyadan mesajlaşıp kavga için yer belirliyorlar.
Ailece deplasmana gidilmez oldu. İstatistiksel olarak şampiyon olan üç büyük takımımız var ama maalesef taraftarlık yönünden diplerdeyiz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA