• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hakemler konuşmalı SELAHATTİN ERTAŞ

Hakemler konuşmalı

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.10.2017, 00:00

Önce Fenerbahçe-Beşiktaş... Ardından Beşiktaş-Trabzonspor maçı.. Sonrasında yazılı ve görsel medyadaki yorumcuların hakemlere hakarete varan cümleleri bana "pes" dedirtti... Hakemin yüzüne söyleyemeyeceği sözleri yazıya dökmek, dilini ve kalemini şişler gibi kullanmak yakışmıyor ama yine de yapıyorlar. Okunmak adına insanlıktan çıkmamak lazım. Bir de hakaretamiz yazı ve yorumlarda bulunanlar hep emekli futbolcu ya da hakemler.. İşin mutfağından gelen özünde gazeteci olanların çoğunluğunda kalemini şiş olarak kullanan yok! Bir de Merkez Hakem Komitesi sus pus olmasın artık. TFF ve MHK radikal karar almalı. Teknik adamlar gibi maçlardan sonra hakemleri de basının karşısına çıkarmalı.

TFF ve kadın futbolu

Futbol federasyonu için kadınlar ligi angaryadır. Örnek geçen sezonun şampiyonu Konak Belediyespor'a 50 bin liralık primini hala ödememiş. Dünyada kadın futbolu adeta para basıyor.
Ünlü sponsorlar reklam veriyor.
Tribünler tıklım tıklım. Bizde ise TFF kerhen işin ucundan tutmaya devam ediyor. Daha bitmedi.
Asıl skandal ise lige 2 hafta kaldı, transfer bitimine neredeyse bir hafta. Ama statüsü bile belli değilmiş. Takımlar transfer yapamıyor.
Hakikaten de futbolda kadının adı yok...

Fanatik VAR'a da inanmaz

Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemini herkes bekliyor.
Ama fanatikleri VAR da kesmeyecektir. Niye mi? Benzeri zaten ülkemizde kullanılıyor;
Türkiye Jokey Kulübü'nde.
At Yarışı takipçileri bilir.. Atlar çoğu kez bitiş çizgisine burun baş boyun girerler. Birinciyi ancak foto-finiş fotoğrafında tespit ederler. Gösterirler ama kendini kaptıranlar, "çizgiyi ileri aldılar, geri aldılar" şeklinde itirazlar gırla... Ama VAR sistemi en azından hakemleri rahatlatacak, gerginliklerini önleyecektir. Ama kaliteli düdük çalanları! Sürekli hatalı kararlar veren bazı beceriksiz hakemler doksan dakika içinde VAR'a başvurdukça, işin ehli olmadıkları çabuk anlaşılacaktır...
Son olarak; futbolda ekol olan Almanya'nın bile çalıştıramadığı video yardımcı hakem sisteminin biz nasıl üstesinden geleceğiz diye şüphe duymuyor değilim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA